Upėtakiui, ar kepsite jį lauže, ar orkaitėje, puikaus skonio ir aromato suteiks čiobrelio ir kadagio šakelės.
Ingredientai
- 2-4 šviežių upėtakių (priklausomai nuo dydžio)
- 4 didesnių bulvių
- Truputį sviesto arba aliejaus
- Laiškinio svogūno
- Čiobrelio šakelių
- Kadagio šakelių arba uogų
- Druskos
1. Visą išskrostą upėtakį pabarstykite druska, šiek tiek patepkite sviestu ar aliejumi, ant viršaus dėkite laiškinį svogūną, o į vidų – čiobrelių šakelių, kad kepamas upėtakis įgautų skanų kvapą. Jei kepsite miške, galite nuskinti ir į vidų įdėti kadagio šakelę ar pabarstyti kadagio uogų.
2. Viską suvyniokite į dvigubą foliją ir kepkite žarijose. Į lėkštę patiekite su visa folija.
3. Kepdami upėtakį galite paruošti ir keptų bulvių. Įpjaukite kryžmai bulves su visomis lupenomis, įdėkite truputį sviesto ar įpilkite aliejaus, pabarstykite druska, suvyniokite į foliją ir dėkite į laužą ant žarijų. Svarbu, kad bulvės nekeptų ant tiesioginės ugnies – kepamos žarijose jos iš vidaus išvirs, o viduje – skaniai apskrus.