Žuvis tešloje, kurią galėsite pagardinti ne tradicinėmis bulvytėmis, o naujų skonių ryžių ir tapijokų traškučiais.
Ingredientai
- 600 g jūrų liežuvio ar kitos patinkančios žuvies
- 40 g cukrinių žirnių anksčių
Tešlai
- 500 ml tamsaus alaus
- 150 g kvietinių miltų
- 5 g druskos
- 10 g saldžios paprikos miltelių
- 1 g šafrano
Ryžių traškučiams
- 100 g ryžių
- 400 g vandens
- Aliejaus
Tapijokų traškučiams
- 50 g tapijokų perlų
- 5 g kalmarų rašalo
- 400 g vandens
1. Visus tešlai skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Žuvies filę supjaustykite juostelėmis, apvoliokite tešloje ir kepkite įkaitintame aliejumi, kol gražiai apskrus.
2. Paruoškite ryžių traškučius. Ryžius užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite, kol išgaruos visas vanduo ir ryžiai pervirs. Tada sutrinkite ryžius virtuviniu kombainu. Gautą masę plonai ištepkite ant silikoninio kilimėlio ir džiovinkite 2-3 val. orkaitėje 60 °C temperatūroje. Išdžiovinus sulaužykite norimo dydžio gabalėliais ir kepkite puode iki 180 °C įkaitintame aliejuje, kol pakils į viršų (panašiai kaip spurgas) Nusausinkite riebalus ir apibarstykite druska.
3. Paruoškite tapijokų traškučius. Tapijokų perlus užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite, kol išgaruos visas vanduo ir perlai taps skaidrūs. Tada sutrinkite virtuviniu kombainu. Gautą masę plonai ištepkite ant silikoninio kilimėlio ir džiovinkite 2-3 val. orkaitėje 60 °C temperatūroje. Išdžiovinus sulaužykite norimo dydžio gabalėliais ir kepkite puode iki 180 °C įkaitintame aliejuje (panašiai kaip spurgas), kol pakils į viršų. Nusausinkite riebalus ir apibarstykite druska.
4. Patiekite žuvį su traškučiais ir žirnelių ankštimis.