#49 Nauji pojūčiai

#49 Nauji pojūčiai

Manau, kad ateityje modernūs restoranai apjungs kur kas daugiau pojūčių negu tik skonio ar uoslės receptorius. Prie šių pojūčių prisijungs ir vaizdas. Todėl ir šis mano #49 kartas toks, kur patiekalus papildo projekcijos – jos tampa dar viena kūrinio lėkštėje dalimi.

Vykdamas pas šefą Saulių Šikšnį į Palangos „Vagagupės“ restoraną turėjau idėją naudoti pajūrio vaizdų projekcijas ant patiekalų, tačiau pabandžius realiai planą teko keisti ir ieškoti tokių projekcijų, kurios neužgožtų patiekalo ir leistų suprasti, kas vis dėl to yra lėkštėje. Taigi, čia ir atsakymas į dažną klausimą, ar aš visada turiu idėją fotografuodamas kartus savo projektui. Taip, turiu, tačiau neretai nutinka taip, kaip su Sauliumi – idėjos išpildymą eigoje tenka keisti tam, kad gaučiau tokį rezultatą, kurio noriu.

O šis kartas ir jo idėja man tokia, kurią ateityje dar norėčiau plėtoti daugiau. Iki atskiros didelės patiekalų nuotraukų serijos ir parodos. Apskritai, per savo projektą radau ne vieną naują idėją, kurie ateityje turi potencialo būti išplėtota iki kažko daugiau.

Taigi, naujas kartas – jūsų peržiūrai:)

#49
Fotografija ir idėja: Robertas Daskevičius
Receptai: Saulius Šikšnys restorano „Vanagupė“ šefas

#49 karto receptai

Ingredientai TUNUI 120 g tuno file Druskos, pipirų Alyvuogių aliejaus 1 mažas agurkas 40 g lašišų ikrų     OBUOLIŲ ŽELEI 3 vidutinio dydžio obuoliai 3 g agar-agar miltelių   …

Ingredientai 400 g oto filė 30 g sviesto Žiupsnelis druskos ir pipirų 3 vidutinio dydžio bulvių 100 g grietinės 50 g pankolio Įvairūs daigai (papuošimui)     Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva …

Ingredientai Mango Ananaso Avokado     Kiek:1Sudėtingumas: lengva 1. Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą ir plakite iki vientisos masės.

Ingredientai 3 kiaušinių tryniai 120 g grietinėlės 50 g cukraus pudros 5 g želatinos 100 g maskarponės 3 g vanilinio cukraus Mėgstamų nesaldžių uogų Įvairių daigų Riešutų     Kiek:4 …

Back
SHARE

#49 Nauji pojūčiai