Sevičė („ceviche“) – žalios žuvies užkandis, paplitęs visame pasaulyje, kurio kertinis ingredientas – laimo sultyse pamarinuota šviežia žuvis. Šį kartą – jo interpretacija su mangų salsa.
Ingredientai
ŽUVIES SEVIČEI
- 400 g dorados file
- Pusės mėlynojo svogūno
- 1 šviežio jalapeno pipiro
- 1 avokado
- 30 ml laimo sulčių
- Žiupsnis laimo žievelės
- 2 didesnių alyvuogių
- Druskos, pipirų
- Alyvuogių aliejaus
MANGŲ SALSAI
- 1 mango
- Pusės šviežio habanero pipiro
- Pusės mėlynojo svogūno
- Šviežios kalendros
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva
1. Žalią dorados file be odos supjaustykite plonomis juostelėmis.
2. Paruoškite marinatą – supjaustykite svogūną, jalapeno pipirą, avokadą, šiek tiek pasmulkinkite alyvuoges, supilkite laimo sultis, suberkite tarkuotą laimo žievelę, pagardinkite druska ir pipirais. Pjaustytą doradą sumaišykite su šiuo marinatu.
3. Paruoškite mangų salsą. Nedideliais gabalėliais supjaustykite mangą, svogūną, pipirą ir pagardinkite kalendra.
4. Į lėkštę dėkite marinuotos dorados ir pagardinkite mangų salsa, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Doradą su laimų marinatu galite patiekti iškart arba šiek tiek palikti pasimarinuoti – tada žuvis sugers daugiau skonių.