Ingredientai
- 4 vnt. anties krūtinėlių
- 2 mėlynųjų svogūnų
- 4-6 vnt mėlynųjų bulvių
RAUDONO VYNO SIRUPUI
- 300 g sauso raudono vyno
- 150 g cukraus
- 20 g balzaminio acto
ŠPINATŲ BISKVITUI
- 3 kiaušiniai
- 30 g sviesto
- 100 g miltų
- 110 g apvirtų špinatų lapelių
- 80 ml vandens
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnis cukraus
MORKŲ KREMUI
- 300 g morkų
- 100 g grietinėlės
- Žiupsnelis druskos
1. Anties krūtinėlių odelę įpjaukite kryželiais ir kepkite keptuvėje apie 7 minutes, pradedant nuo odos ir vartant kas 2 minutes iki pageidaujamo iškepimo lygio. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Raudono vyno sirupo ingredientus užvirkite ir sumeskite per pusę skersai perpjautus mėlynus svogūnus. Virkite, kol svogūnai suminkštės (apie 15-20 minučių). Tada svogūnus išskirstykite pusžiedžiais.
3. Mėlynas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Po to galite pakepinti keptuvėje su trupučiu sviesto ir česnako.
4. Paruoškite špinatų biskvitą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į maišytuvą ir gerai sutrinkite ir išmaišykite. Dėkite į sifoną ir įpurkškite į pusę popierinio kavos puodelio. Kepkite mikrobangų krosnelėje (700 W) 1 minutę. Gausite orinį biskvitą, primenantį samanas.
5. Morkas nuskuskite ir susmulkinkite, virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir gerai sutrinkite trintuvu.
6. Dėkite špinatų biskvitą, ant jo – perpus perpjautą anties krūtinėlę, į svogūnų pusžiedžius įdėkite morkų kremo. Šalia patiekite mėlynųjų bulvių.