Tradicinis jautienos tartaras, kuriam neįprasto skonio suteiks kepta bolivinė balanda , marinuoti ridikai ir wasabi majonezas.
Ingredientai
TARTARUI
- 400 g jautienos išpjovos
- 20 g kornišonų (mažų marinuotų agurkų)
- 20 g kaparėlių
- 8 g česnakų laiškų
- 20 g svogūnėlių (šalotų)
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- Druskos, pipirų
KEPTAI BOLIVINEI BALANDAI
- 35 g bolivinės balandos
- Druskos, baltųjų pipirų
WASABI MAJONEZUI
- 10 g majonezo
- 10 g Wasabi pasta
MARINUOTIEMS RIDIKAMS
- 150 g baltųjų ridikų
- 100 ml burokėlių sulčių
- 50 g cukraus
- 50 ml raudonojo vyno acto
PAGARDINTI
- Žalumynų
- 4 putpelės kiaušinio trynių
- 50 g ridikėlių
1. Paruoškite tartarą. Smulkiai sukapokite visus jam skirtus ingridientus, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
2. Bolivinę balandą kepkite karštame aliejuje, kol įgaus aukso atspalvį, pasūdykite druska ir baltaisiais pipirais, nusausinkite ant virtuvinio popieriaus.
3. Paruoškite wasabi majonezą. Sumaišykite jį su wasabi pasta.
4. Paruoškite ridikus. Nulupkite ir plonai supjaustykite riekelėmis. Tada užvirkite burokėlių sultis, cukrų, raudonojo vyno actą ir užpilkite ant pjaustytų ridikų, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite.
5. Patiekite tartarą. Išdėliokite marinuotus ridikus, ant viršaus dėkite tartaro, jį pabarstykite kepta bolivine balanda, pagardinkite keliais lašais wasabi majonezo, riekelėmis pjaustytais ridikėliais, žalumynais, žaliu putpelės kiaušiniu.