Šis desertas – „Ali šokoladinės” bestselleris. Ali atskleidžia, kaip kiekvienas gali namuose jį pasigaminti ne prastesnį negu parduodamą šokoladinėje. Vasarą tokį desertą galima gardinti šviežiomis uogomis, žiemą – egzotišku mangų džemu.
Ingredientai
Morengui
- 140 g kambario temperatūros kiaušinio baltymų (5 didesnių kiaušinių)
- 120 g cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis acto
- žiupsnelis druskos
Mangų džemui
- 450 g šaldytų arba 2 švieži prinokę mangai
- 200 g šviežių apelsinų sulčių
- 250 g cukraus
- Pusės vanilės ankšties
- 10 g želatinos ištirpinti 40 g šilto vandens
Maskarponės kremui
- 500 g maskarponės
- 200 g 35 proc. riebumo grietinėlės (sumaišymui su maskarpone)
- 1 valgomasis šaukštas cukraus cukraus pudros
- 200 g 35 proc. riebumo greitinėlės su šaukštu cukraus (plakimui)
1. Pasiruoškite mangų džemą. Jam galite naudoti šviežius (jei rasite parduotuvėje prinokusių), arba šaldytus mangus (tokių būna prekybos centruose, jie dažniausiai būna supjaustyti kubeliais ir visada prinokę). Kubeliais pjaustytus mangus sudėkite į puodą, supilkite apelsinų sultis, įberkite cukrų. Kai užvirs, puodą nukelkite nuo viryklės, sudėkite vandenyje išbrinkintą želatiną. Kai želatina ištirps, džemą dėkite į šaldytuvą ir po kelių valandų galėsite ragauti.
2. Pasiruoškite maskarponės – grietinėlės kremą. Jį ruošiant visi ingredientai turi būti šalti. Iš pradžių atskirame inde įpilkite grietinėlės į maskarponę ir gerai išmaišykite iki vientisos skystesnės masės. Įberkite vanilinio cukraus pudros. Atskirame inde išplakite likusią grietinėlę su cukrumi ir ją pamažu išmaišykite iki vientisos masės su paruošta maskarponės mase.
3. Paruoškite morengą. Kambario temperatūros baltymą sumaišykite su cukrumi, žiupsneliu druskos ir lašeliu acto arba citrinos rūgšties ir gerai išplakite. Sudėkite paruoštą masę į kepimo formą. Morenginį biskvitą kepkite iki 110 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Jei nenorite daryti viso „Pavlovos“ torto, galite iškepti mažesnius morenginius sausainius (juos ant kepimo popieriaus suformuokite paprasčiausiu šaukštu ar konditeriniu maišu, jei tokį turite namie) ir juos su mangų džemu, grietinėlės kremu bei uogomis susluoksniuoti į taurę ar stiklinę.
Galiausiai, jei nenorite kepti morengo, morenginių sausainių galite nusipirkti parduotuvėje – gardžiam desertui beliks juos pagardinti naminiu džemu, kremu ar uogomis.