Šis desertas patiks tiems, kurie… nemėgsta saldžiai:) Ožkų sūrio pyragas su karamelizuotais svogūnais, aitriąją paprika ar daržovių daigais – galėsite išsirinkti savo mėgstamiausią ir nustebinti draugus. Be to, šį desertą galite patiekti ir kaip užkandį.
Ingredientai
Pagrindui
- 150 g juodos duonos
- 50 g tirpinto sviesto
- 20 g sėklų, riešutų
Sūrio pyragui
- 350 g ožkų pieno sūrio
- 2 šaukštai cukraus
- 300 ml 36% riebumo grietinėlės
- 2 dideli kiaušiniai
Kameralizuotiems svogūnams
- 4 vidutinio dydžio mėlynieji ropiniai svogūnai
- 1 šaukštas sviesto
- 3-4 šaukštai balzaminio acto
- Žiupsnelis druskos, pipirų, cukraus
Papuošimui
- Aitriosios paprikos
- Daržovių daigų
- Duonos trupinių
1. Paruoškite pagrindą. Juodą duoną ir sėklas ar riešutus (jeigu duona yra su grūdais, sėklomis ar riešutais, jų papildomai dėti nebūtina) sumalkite į trupinius. Sumaišykite duonos trupinius ir tirpintą sviestą iki vientisos masės. Išklokite formos (ar kelių mažesnių formelių) dugną paruošta duonos mase, stipriai suspauskite. Šis „padas“ turi išeiti apie 1 cm storio.
2. Iki vientisos masės sumaišykite ožkų pieno sūrį, cukrų, grietinėlę ir kiaušinius. Gautą masę pilkite į formeles ant duonos pagrindo. Kepkite iki 100-110 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
3. Kol kepa pyragas ar keli atskiri pyragaičiai, pasiruoškite svogūnus: smulkintus pusžiedžiais svogūnus pakepinkite svieste ant silpnos kaitros (kad nesviltų), kol visiškai suminkštės. Šiek tiek padidinkite kaitrą ir supikite balzaminį actą, įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų. Kai nugaruos balzaminis actas, paragaukite – jei rūgštoka, įberkite žiupsnelį cukraus.
4. Iškepusį pyragą atvėsinkite. Patiekite su karamelizuotais svogūnais. Taip pat galite pagardinti aitriąja paprika, duonos trupiniais ar porų, česnakų ar ridikų daigais.