LT | Change Language: ENG

Šokoladinis brownie su ledais

Šokoladinis brownie su ledais

Paskutinis vakaro akordas – drėgnas šokoladinis pyragas, vadinamasis “brownie”, su gaiviu mėtų padažu, ledais ir uogomis. Mmmm – galima nusikąsti liežuvį.

Ingredientai

ŠOKOLADINIAM BROWNIE
  • 100 g šokolado
  • 120 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • Ketvirtadalio arbatinio šaukštelio druskos
  • Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 90 g miltų
  • Vaniliniai ledai

 

MĖTŲ PADAŽUI
  • 50 ml šviežių citrinų sulčių
  • 20 ml laimo sulčių
  • 15 g mėtų lapelių
  • 60 g medaus
  • 40 g rudo cukraus
  • 40 g alyvuogių aliejaus
  •  

     
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:vidutinis

1. Paruoškite brownie. Miltus, druską ir kepimo miltelius išmaišykite kartu. Ištirpinkite šokoladą su sviestu ant karšto vandens vonelės, tada sudėkite cukrų, išmaišykite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Plakiklyje suplakite kiaušinius, sumažinkite jo greitį ir lengvai maišydami supilkite šokoladodo masę. Tada sudėkite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus. Sumaišykite viską iki vientisos masės. Įkaitinkite orkaitę iki 175 ºC temperatūros. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite ir išlyginkite tešlą. Kepkite apie 20-25 minutes.

2. Mėtų lapelius trintuvu susmulkinkite kartu su citrinų ir laimo sultimis, sudėkite medų, cukrų ir aliejų. Viską suplakite iki vientisos masės.

3. Atvėsinkite iškeptą brownie, patiekite jį su mėtų padažu, vaniliniu ledų šaukštu. Galite pagardinti šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.

Back
SHARE

Šokoladinis brownie su ledais