Ingredientai
UPĖTAKIUI
- 320 g upėtakio file
- 40 g druskos
- 400 ml vandens
- Kiškio kopūstų
OŽKOS SŪRIUI
- 80 g ožkos sūrio
- 10 ml citrinos sulčių
KIAUŠINIO KREMUI
- 6 kiaušinio trynių
- Žiupsnelis druskos
ŽOLELIŲ PADAŽUI
- 50 g petražolių
- 50 g krapų
- 100 ml aliejaus
- Žiupsnelis druskos
1. Paruoškite upėtakį. File nuvalykite ir sudėkite į vandenį, sumaišytą su druska ir sūdykite 20 minučių. Pasūdytą upėtakį susukite į maistinę plėvelę ir 5 minutes palaikykite 42°C vandens vonelėje. Upėtakį rūkykite keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“ ant medinės lentelės 75°C temperatūroje 5-6 minutes.
2. Paruoškite ožkos sūrio rutuliukus. Minkštą sūrį sumaišykite su citrinų sultimis ir rankomis suformuokite nedidelius kamuoliukus.
3. Kiaušinio trynius sudėkite į indą ant garų vonelės, įberkite druskos ir maišykite, kol tryniai taps gelinės vientisos tirštos konsistencijos. Neperkaitinkite, kad neišvirtų!
4. Į trintuvą sudėkite nuplautas petražoles ir krapus ir sutrinkite su aliejumi ir druska – gausite žolelių padažą.
5. Į lėkštę pilkite žolelių padažo, dėkite kiaušinio trynio kremo,ožkos sūrio rutuliukų ir upėtakio. Papuoškite kiškio kopūstais.