1. Prie šventinių patiekalų su kiaušiniais puikiai tiks ispaniškas putojantis vynas cava ir, be abejo, šampanas.
2. Galvojant apie subalansuotus derinius prie pavasariškos žuvies bei įvairių šviežių ingredientų, tokių, kaip pomidorų salotos, žirneliai, puikiai derės Naujosios Zelandijos, Australijos ar Čilės Sauvignon Blanc vynuogės vynai. Prie pagrindinio patiekalo garnyrų bei vilkešerio puikiai dera ir austriškas Grüner Veltliner vynuogių vynas.
3. Prie puskiečių ir kietųjų sūrių torto drąsiai galima derinti subtilius Bordeaux mišinius ar čilietiškus Cabernet Sauvignon ar Merlot, argentinietiškus Malbec vynuogės vynus. Be abejo, kiekvienas sūris reikalauja kito vyno, tad šioje vietoje jūs ir šeimos nariai galės drąsiai eksperimentuoti atsižvelgdami į savo mėgstamus skonius. Jei rinksitės minkštuosius ar pelėsinius sūrius, drąsiai derinkite Sauternes vyną ar bandykite su lietuviškais svarainių, obuolių vynais.