Ingredientai
- 100 g ožkos sūrio balto pelėsio apvalkale
- Rudojo cukraus
- 1 jauna cikorija
MANDARINŲ DŽEMUI
- 1 kg mandarinų
- 1 kg cukraus
MĖLYNŲJŲ SVOGŪNŲ DŽEMUI
- 0,5 kg mėlynųjų svogūnų
- 0,5 kg cukraus
- 0,5 l raudono balzaminio acto
1. Piršto storio gabalėliais supjaustytą ožkos sūrį apibarstykite ruduoju cukrumi ir pakaitinkite cukrų karamelizatoriumi, kad susidarytų traški plutelė.
2. Paruoškite mandarinų džemą. Neluptus mandarinus su visomis sėklomis dėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 20 min., tada išimkite iš vandens ir atšaldykite. Atvėsusius mandarinus kartu su žievele trintuvu sumalkite iki vientisos masės, galite pagardinti šiek tiek cukraus.
3. Paruoškite mėlynųjų svogūnų džemą. Kubeliais supjaustykite svogūnus ir virkite ant lėtos ugnies kartu su cukrumi ir balzaminiu actu 4-5 valandas iki džemo konsistencijos. Duokite džemui sustingti, jį šaldytuve galite laikyti apie porą mėnesių.
4. Atskirkite cikorijos lapus, nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite, išdėliokite lėkštėje ir greta jų dėkite sūrį. Pagardinkite mandarinų ir svogūnų džemais.