ČIŪROS

ČIŪROS

Čiūros („churros“) – be galo populiarus desertas Meksikoje, kuris patiks visiems, mėgstantiems tradicinius žagarėlius ar spurgas, tačiau norintiems nustebinti draugus kažkuo kitokiu ir dar nematytu.

Ingredientai

  • 250 ml vandens
  • 100 g sviesto
  • 125 g miltų
  • 2 didelių kiaušinių
  • 30 g rudojo cukraus
  • Žiupsnio druskos
  • Aliejaus kepimui
    1.  

 

PAGARDUI
  • 250 g cukraus
  • 2 arbatinių šaukštelių cinamono
  • Žiupsnio laimo žievelės
    1.  
       
       
       

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:vidutiniška

1. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, rudąjį cukrų ir druską į vandenį ir viską užvirkite. Sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite bei dar apie minutę pakaitinkite ant mažesnės ugnies, kad tešla truputėlį išdžiūtų.

2. Į pravėsusią tešlą vieną po kito sudėkite du kiaušinius – išmaišykite tešlą įdėję vieną kiaušinį ir tą patį pakartokite su antru.

3. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir kepkite čiūras karštame aliejuje tokiu pat principu kaip ir spurgas: į aliejų įleiskite norimo ilgio čiūrą ir palaukite, kol gražiai paruduos.

4. Iškepusias čiūras apvoliokite cukraus, cinamono ir laimo žievelės mišinyje.

Prie čiūrų puikiai tiks ir skysto šokolado ar karamelės padažas.

Back
SHARE

ČIŪROS