Čiūros („churros“) – be galo populiarus desertas Meksikoje, kuris patiks visiems, mėgstantiems tradicinius žagarėlius ar spurgas, tačiau norintiems nustebinti draugus kažkuo kitokiu ir dar nematytu.
Ingredientai
- 250 ml vandens
- 100 g sviesto
- 125 g miltų
- 2 didelių kiaušinių
- 30 g rudojo cukraus
- Žiupsnio druskos
- Aliejaus kepimui
PAGARDUI
- 250 g cukraus
- 2 arbatinių šaukštelių cinamono
- Žiupsnio laimo žievelės
1. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, rudąjį cukrų ir druską į vandenį ir viską užvirkite. Sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite bei dar apie minutę pakaitinkite ant mažesnės ugnies, kad tešla truputėlį išdžiūtų.
2. Į pravėsusią tešlą vieną po kito sudėkite du kiaušinius – išmaišykite tešlą įdėję vieną kiaušinį ir tą patį pakartokite su antru.
3. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir kepkite čiūras karštame aliejuje tokiu pat principu kaip ir spurgas: į aliejų įleiskite norimo ilgio čiūrą ir palaukite, kol gražiai paruduos.
4. Iškepusias čiūras apvoliokite cukraus, cinamono ir laimo žievelės mišinyje.