ARBATOJE MIRKYTA KRIAUŠĖ

ARBATOJE MIRKYTA KRIAUŠĖ

Neįprastas desertas su arbatoje mirkyta kriauše, ledais ir skysta agurkų-rozmarino žele.

Ingredientai

  • 2 kriaušių
  • „Lapsang Sauchoung” arba „Earl Grey“ arbatos
  • 4 didesnių vanilinių sausainių
  • 0,5 kg agurkų
  • Kelių šviežio rozmarino šakelių
  • 5-7 g želatinos
  • Baltojo šokolado ledų
  • Saujos krapų
  •  

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Išvirkite arbatą ir kol ji karšta ir garuojanti, sudėkite kriaušes ir palikite gerai valandai.

2. Paruoškite agurkų ir rozmarinų želė. Tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti. Išspauskite agurkų sultis, perkoškite, pasūdykite, pakaitinkite ir apie trečdalį jų nugarinkite, tada sumerkite šviežio rozmarino šakeles. Kai skystis įgaus rozmarino skonį ir aromatą, šakeles išimkite ir sudėkite prieš tai šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną. Viską dėkite į šaldytuvą. Želė išeis gana skysta, tačiau tokia ji ir turi būti.

3. Ledainėje nusipirkite baltojo šokolado ledų (jei nerasite, tiks ir vaniliniai) ir sumaišykite juos su kapotais krapais.

4. Į lėkštę berkite sausainių trupinius, dėkite po kelis šaukštus ledus ir perpus perpjautą kriaušę. Pagardinkite skysta agurkų – rozmarinų žele.

Back
SHARE

ARBATOJE MIRKYTA KRIAUŠĖ