Lengvas žuvies patiekalas su neįprastai atrodančiu garnyru papuoš vakarienės stalą.
Ingredientai
MENKEI
- ~500-600 g menkės filė
- Alyvuogių aliejaus
- 80 g pistacijų
- Druskos, pipirų
GARNYRUI
- 1 žalia cukinija
- 1 geltona cukinija
- 1 geltona morka
- Pesto padažo
ŽIRNELIŲ KREMUI
- Šviežių arba šaldytų žirnelių
- Druskos
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva
1. Menkės file trumpai pamarinuokite su druska ir pipirais bei alyvuogių aliejumi. Žuvį kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. užbarstę smulkiai sumaltais pistacijų riešutais.
2. Daržoves pjaustykle supjaustykite makaronais (ilgais plonais šiaudeliais) ir minutei panardinkite į verdantį vandenį. Paskaninkite pesto padažu.
3. Paruoškite žirnelių kremą. Žirnelius kelias minutes pavirkite vandenyje ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
4. Patiekite žuvį – į lėkštę dėkite po gabalėlį keptos menkės, šalia – daržovių makaronų, pagardinkite žirnelių kremu.
Patiekalą galite papuošti baltos morkos rutuliukais ir violetinių morkų griežinėliais. (apkepinus su sviestų)