LT | Change Language: ENG

Įdaryta jaučio širdis

Įdaryta jaučio širdis

Pagrindiniam patiekalui – neįprastas ir negirdėtas patiekalas, kuriam svarbiausio ingrediento veikiausiai reikės ieškoti turguje. Šefas pateikia ne tik receptą, kaip pagaminti šį patiekalą, bet ir duoda vertingų patarimų, kaip jį paruošti idealiai.

Ingredientai

  • 1 jaučio širdis (apie 2 kg)
  • 200 g šalto rūkymo kiaulienos šoninės
  • 1 vidutinio dydžio ropinis svogūnas
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 400-500 g grybų
  • 3-4 šaukštai spanguolių
  • 200 g špinatų
  • Šakelė rozmarino
  • Žiupsnis druskos
  • Žiupsnelis pipirų
  • Aliejaus kepimui
    1.  
       
       
       
Kiek:6 žmonėmsSudėtingumas:vidutinis

1. Gerai nuplaukite jaučio širdį ir nusausinkite. „Atverkite” širdį ir nuvalykite visus riebalus ir plėves, gyslas (viską, kas atrodo nereikalinga).

2. Keptuvėje apkepkite smulkintą šoninę, tada ją išimkite ir palikite riebalus. Keptuvėje su šoninės riebalais apkepkite smulkintą svogūną, česnaką, grybus. Pabaigę kepti į karštą keptuvę sudėkite spanguoles ir špinatus ir kepinkite, kol neliks skysčio nuo špinatų.

3. Kartu sumaišykite šoninę ir apkeptas daržoves. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais (nepamirškite, kad šoninė jau būna sūri).

4. Gautą įdarą sudėkite į išvalytą jaučio širdį, susukite ir suriškite. Gautą „suktinuką“ apkepkite keptuvėje iš visų pusių (po maždaug 2-3 minutes, kol gražiai apskrus) ir dėkite kepti į įkaitintą iki 130-140 C 0C orkaitę 1-1,5 valandos.

5. Iškepusią jaučio širdį uždenkite aliuminio folija ir palikite 10-15 minučių „pailsėti“. Jeigu prapjautume kepsnį iškart, prarastume daug mėsos sulčių ir kepsnys taptų gerokai sausesnis.

Kuo tvirčiau ir sandariau surišite įdarytą jaučio širdį, tuo sultingesnis bus kepsnys.
Back
SHARE

Įdaryta jaučio širdis