Retai kas nemėgsta keptos antienos. Šiam keptos anties krūtinėles receptui naujų skonių suteiks paprastai pagaminamas morkų – apelsinų kremas, juodieji lęšiai ir tikras atradimas lietuviškos žiemos metu – pastarnokai.
Ingredientai
KEPTAI ANTIES KRŪTINĖLEI
- 2 anties krūtinėlės
- Čiobrelių
- Rozmarino
- Sutrinto česnako
- Sutrintos imbiero šaknies
- Druskos, pipirų
- Alyvuogių aliejus
GARNYRUI
- 2 nedidelės pastarnoko šaknys
- 4 mažos morkos
- 40 g šparaginių pupelių
MORKŲ – APELSINŲ KREMUI
- 200 g morkų
- 1-2 apelsinai
- 50 g grietinėlės
- 200 g pieno
- 100 g vandens
- 20 g sviesto
- Druskos, pipirų
JUODIESIEMS LĘŠIAMS
- 100 g juodųjų lęšių “Beluga”
- Pusės šalotinio svogūno
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- Raudonėlio
- Druskos
BRUKNIŲ – RAUDONO VYNO PADAŽUI
- Pusė šalotinio svogūno
- 1 skiltelė česnako
- 75 ml porto vyno
- 75 ml raudono vyno
- 100 g šaldytų bruknių
- 50 g rudo cukraus
- 20 ml alyvuogių aliejaus
1. Anties krūtinėlę įtrinkite visais prieskoniais, išskyrus druską, ir marinuokite. Geriausia, jei užmarinuosite iš vakaro ir paliksite 12 valandų, mažiausiai – bent porai valandų. Krūtinėlę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 3 minutes, pabarstykite druska. Pabaikite kepti iki 175 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes.
2. Paruoškite garnyrą: nuskuskite pastarnokų šaknis ir dėkite jas į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite apie 5 minutes, tada nukoškite ir atvėsinkite. Taip pat apvirkite ir morkas bei šparagines pupeles. Apvirtas daržoves apkepkite keptuvėje su sviestu. Pabarstykite druska, pipirais ir čiobreliais.
3. Paruoškite morkų – apelsinų kremą. Supjaustykite morkas nedideliais gabalėliais, užpilkite pienu ir vandeniu ir virkite, kol taps minkštos. Nukoškite, tik neišpilkite skysčio, kuriame jos virė, pagardinkite druska ir pipirais. Į išvirusias morkas sudėkite apelsino skilteles, supilkite grietinėlę, užvirkite ir sutrinkite. Jei kremas bus per tirštas, įpilkite nuo morkų likusio skysčio. Paruošę kremą įdėkite sviesto ir dar kartą gerai išmaišykite.
4. Paruoškite lęšius. Išvirkite juos pasūdytame vandenyje, kad būtų minkšti, bet neprarastų savo formos ir nukoškite. Šalotinį svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apkepkite alyvuogių aliejuje, kol lengvai apskrus. Suberkite lęšius, pagardinkite druska ir raudonėliu. Dar galite paskaninti šaukšteliu sviesto.
5. Paruoškite padažą. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną ir česnaką. Sudėkite likusius padažo ingredientus ir virkite, kol sutirštės. Sutrinkite viską trintuvu, perkoškite per sietelį ir dar kartą užvirkite.
6. Patiekite antį. Į lėkštę įdėkite morkų – apelsinų kremo, ant viršaus – paruoštų lęšių. Išdėliokite supjaustytus anties krūtinėlės gabalėlius, pjaustytas apkeptas daržoves ir pagardinkite padažu.