Tofu kubeliai

Tofu kubeliai

Paprastas pagaminti, tačiau tuo pačiu visiškai nestandartinis užkandis pavergs Azijos skonių mylėtojus. Švelnaus sūrio ir ryškaus skonio padažo derinys tikrai nepaliks abejingų.

Ingredientai

TOFU SURIUI
  • 400 g tofu sūrio (sojų pupelių varškės)
  • 1 džiovinto jūros dumblio lapo
  • 700 g vandens
  • 80 g citrinos
  • Sezamo aliejaus
  • Sezamo sėklų
  • Aitriosios paprikos miltelių
  • Malto imbiero
  • Svogūnų laiškų
    1.  

 

PADAŽUI
  • 80 g sojos padažo
  • 40 g „Mirin“ padažo
  • 15 g „Hoisin” padažo
  • 40 g skysčio, kuriame virė tofu
  • 40 g ryžių acto
  • 10 g citrinos sulčių

     

     

    Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

     

    1. Supjaustykite tofu dideliais kubeliais. Užvirkite vandenį su jūros dumbliu (jį galite įsigyti aliejaus parduotuvėse) ir citrina. Įdėkite tofu ir virkite 10-15 minučių. Po to ištraukite tofu gabalėlius ir padėkite ant popieriaus, kad nusausėtų.2. Kol virs tofu, paruoškite padažą – sumaišykite visus jam skirtus ingredientus.

    3. Paimkite dubenėlius, kur patieksite tofu, įpilkite padažo ir sudėkite tofu.

    4. Ant viršaus berkite po žiupsnelį kepintų sezamo sėklų, aitriosios paprikos miltelių, malto imbiero ir smulkintų svogūnų laiškų. Taip pat galite užlašinti keletą lašų sezamo aliejaus.

    Padažo patiekdami tofu negailėkite, nes būtent jis sukuria visą patiekalo skonį.
    Užkandį valgykite šaukštu – kasnelį tofu užkąskite padažo šaukšteliu.
    Back
    SHARE

    Tofu kubeliai