Šį liofilizuotų uogų gėrimą galima ruošti ir karštą (žiemai), ir šaltą (vasarai). Jis puikiai sušildys ar atgaivins.
Ingredientai
- 8 valgomieji šaukštai liofilizuotų aviečių
- 4 šaukštai medaus
- 800 g karšto arba šalto vandens
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva
1. Liofilizuotas avietes sutrinkite trintuvu iki miltelių.
2. Į indą dėkite aviečių miltus ir medų. Užpilkite karštu arba šaltu vandeniu. Jei darote šaltą gėrimą, nepamirškite ledukų.
Liofilizacija – tai džiovinimas šalčiu, ji vadinama ateities konservavimo metodu, kuris sparčiai populiarėjau. Liofilizacija padeda išsaugoti beveik 100% uogų ar kitų maisto produktų vitaminų, natūralią spalvą, skonį ir kvapą. Maisto produktai tokiu metodu pradėti gaminti kosmoso pramonei, dabar liofilizuoti vaisiai ar uogos vis labiau populiarėja ir atsiranda ir įprastų parduotuvių lentynose.