Ingredientai
- Apie 0,5 kg jautienos papilvės
- Kalėdinio prieskonių mišinio
GARNYRUI
- 4 kiaušinių
- Stiklinės miltų
- 200 g sviesto
- Įvairių daržovių: morkų, pastarokų, ropių, svogūnų, česnakų
BUROKĖLIŲ PADAŽUI
- 0,5 l ilgai virto jaučio kaulų sultinio
- Kelių burokėlių
- Druskos, pipirų
1. Jautienos papilvę (geriausia, brandintą) marinuokite Kalėdiniu prieskoniu mišiniu – cinamonu, anyžiumi, kardamonu, kelių rūšių pipirais, tik be druskos. Jautieną dėkite į vakuumą ir virkite vandens vonelėje 4,5 valandos 55°C temperatūroje. Prieš tiekiant pakepinkite svieste.
2. Daržoves supjaustykite kubeliais, pakepinkite. Sumaišykite tešlą: atskirkite kiaušinio baltymus ir trynius, trynius sumaišykite su šiltu sviestu ir gerai išplakite, pagardinkite druska, pipirais. Tada įmaišykite miltus, atvėsintas kepintas daržoves ir, galiausiai, išplaktą baltymą. Viską kepkite orkaitėje 160°C apie 45-55 minutes. Tiekiant supjaustykite gabaliukais.
3. Paruoškite padažą. Į ilgai virtą jautienos kaulų sultinį sudėkite burokėlius, dar pavirkite pusvalandį ir viską sutrinkite.
4. Lėkštėje patiekite jautienos, daržovių ir pagardinkite padažu.