Ingredientai
RAVIOLIŲ TEŠLAI
- 200 g miltų
- 220 g kiaušinio trynių
- Šlakelis alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelis druskos
RAVIOLIŲ ĮDARUI
- Apie 400 g bet kokių mėgstamų grybų
- Svogūno
- Kieto sūrio
- Petražolių
- Kiaušinio baltymo
GRYBŲ PUDRAI
- 1-2 portabelo grybų
- Žiupsnio druskos
1. Pagaminkite raviolių tešlą: sumaišykite visus jai skirtus ingredientus ir palikite valandai šaldytuve (ilgiau nelaikykite ir nedarykite tešlos iš vakaro, nes ji patamsės). Iškočiokite tešlą ir formuokite raviolius.
2. Paruoškite įdarą: pakepinkite mėgstamus grybus ir svogūną, sutarkuokite gabalėlį kietojo sūrio ir jį įmaišykite į grybus, pagardinkite kapotomis petražolėmis. Galite įdėti kiaušinio baltymą. Nešaldytus raviolius virkite apie 3 minutes, jei šaldysite – 6 minutes.
3. Paruoškite grybų pudrą: ant karštos sausos keptuvės berkite druską ir kepinkite portabelo grybus (juos prieš tai supjaustykite – kuo mažesni bus gabalėliai, tuo paskui trumpiau reikės juos džiovinti orkaitėje). Apkepintus grybus dėkite į iki 90°C įkaitintą orkaitę ir džiovinkite, kol taps visiškai sausi kaip akmenukai. Tada dėkite į trintuvą ir gerai sutrinkite.
4. Padažui pakaitinkite grietinėlę, sudėkite išvirtus raviolius, berkite tarkuotą sūrį ir pašildykite 20-30 sekundžių. Pabarstykite grybų pudra.