Ravioliai su grybais

Ravioliai su grybais

Ingredientai

RAVIOLIŲ TEŠLAI
  • 200 g miltų
  • 220 g kiaušinio trynių
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis druskos

 

RAVIOLIŲ ĮDARUI
  • Apie 400 g bet kokių mėgstamų grybų
  • Svogūno
  • Kieto sūrio
  • Petražolių
  • Kiaušinio baltymo

 

GRYBŲ PUDRAI
  • 1-2 portabelo grybų
  • Žiupsnio druskos

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Pagaminkite raviolių tešlą: sumaišykite visus jai skirtus ingredientus ir palikite valandai šaldytuve (ilgiau nelaikykite ir nedarykite tešlos iš vakaro, nes ji patamsės). Iškočiokite tešlą ir formuokite raviolius.

2. Paruoškite įdarą: pakepinkite mėgstamus grybus ir svogūną, sutarkuokite gabalėlį kietojo sūrio ir jį įmaišykite į grybus, pagardinkite kapotomis petražolėmis. Galite įdėti kiaušinio baltymą. Nešaldytus raviolius virkite apie 3 minutes, jei šaldysite – 6 minutes.

3. Paruoškite grybų pudrą: ant karštos sausos keptuvės berkite druską ir kepinkite portabelo grybus (juos prieš tai supjaustykite – kuo mažesni bus gabalėliai, tuo paskui trumpiau reikės juos džiovinti orkaitėje). Apkepintus grybus dėkite į iki 90°C įkaitintą orkaitę ir džiovinkite, kol taps visiškai sausi kaip akmenukai. Tada dėkite į trintuvą ir gerai sutrinkite.

4. Padažui pakaitinkite grietinėlę, sudėkite išvirtus raviolius, berkite tarkuotą sūrį ir pašildykite 20-30 sekundžių. Pabarstykite grybų pudra.

Back
SHARE

Ravioliai su grybais