Ingredientai
- Didesnio aštuonkojo
- 50-100 ml raudono ar balto vyno acto
JUODIEMS RAVIOLIAMS
- 100 g miltų
- 110 g kiaušinio trynių
- Šlakelis alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelis druskos
- Valgomojo šaukšto sepijos rašalo
- 200 g krevečių
- Žaliosios citrinos žievelės
- Kieto sūrio
- Kiaušinio baltymo
- Kelių saujų špinatų
- Sviesto
- 4 didelių krevečių
- 100 ml vandens
- 100 g sviesto
- Skiltelė česnako
- Žiupsnis petražolių
1. Aštuonkojį virkite apsemtą vandeniu 1,5 valandos. Kad neplūduriuotų viršuje, prispauskite sieteliu ar grotelėmis. Į puodą įpilkite 50-100 ml raudono ar balto vyno acto. Aštuonkojui išvirus palikite jį vėsti neišėmę iš vandens, tada nulupkite palikdami čiuptuvėlius.
2. Sumaišykite raviolių tešlą iš miltų, kiaušinio trynių, sepijos rašalo, šiek tiek aliejaus ir žiupsnelio druskos. Įdarui sukapokite krevetes, dėkite tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, sūrį ir šiek tiek baltymo, kad masė būtų tinkama raviolių įdarui. Pagaminkite raviolius – po 2-3 prie aštuonkojo porcijos.
3. Špinatus kelias sekundes pašildykite su sviestu.
4. Ant keptuvės aliejuje apskrudinkite aštuonkojį.
5. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite sviestą (santykiu 1:1), pašildykite, dėkite kapotą česnaką ir petražoles ir sudėkite šviežias krevetes ir virkite keletą minučių.
6. Į lėkštę dėkite dėkite aštuonkojo, po keletą raviolių, špinatų lapelių ir po didelę krevetę.