Ingredientai
UPĖTAKIUI
- 300 g upėtakio file
- 100 g druskos
- 40 g cukraus
- 300 g tarkuoto mėlyno kopūsto
- 50 g degtinės
SALDŽIŲJŲ BULVIŲ KREMUI
- 300 g saldžiųjų bulvių
- 100 ml grietinėlės
- Žiupsnelis druskos
- 4 vnt briuselio kopūstų
- Saujelės spanguolių
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva
1. Upėtakio file padenkite druska, ant viršaus – cukrumi ir tada uždenkite upėtakį tarkuotu kopūstu bei užpilkite degtine. Viską uždenkite ir palikite per naktį šaldytuve.
2. Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Jas išvirkite, kol suminkštės ir nukoškite. Dėkite į trintuvą su grietinėle ir druska ir sutrinkite iki kremo konsistencijos.
3. Briuselio kopūstus išlukštenkite lapeliais ir greitai apvirkite verdančiame vandenyje su druska.
4. Į lėkštę dėkite saldžiųjų bulvių kremo, po gabalėlį sūdyto upėtakio, papuoškite briuselio kopūsto lapeliais ir spanguolėmis, galite pagardinti alyvuogių aliejumi.