Ingredientai
STRIMELEI
- 3-4 strimelių
- Druskos
- 1 šalotinio svogūno
- Krapų, petražolių
- Alyvuogių aliejaus
- Citrinos žievelės
MOLIŪGŲ RAVIOLIAMS
- Riekė moliūgo
- 100 ml vandens
- 100 ml acto
- 100 g cukraus
ŽIRNELIŲ KREMUI
- 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- 50 g šalotinio svogūno
- 50 g sviesto
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus
1. Pirmiausia užmarinuokite strimelių filė. Pabarstykite druska tiek, kad atrodytų, jog jei valgysite iškart, bus per sūru. Supjaustykite svogūnus, sukapokite krapus ir petražoles – viską kartu su aliejumi ir citrinos žievele užpilkite ant žuvies ir palikite per naktį šaldytuve.
2. Moliūgą supjaustykite plonais griežinėliais, išspauskite apvalia forma apskritimus ir greitai apvirkite verdančiame vandenyje ir panardinkite į vandens, acto ir cukraus marinatą, šiek tiek palaikykite. Išėmę perlenkite moliūgų apskritimus pusiau, kad gautumėte raviolio formą.
3. Paruoškite žirnelių kremą. Žirnelius sudėkite į sūdytą verdantį vandenį, tik užvirus nukoškite ir sudėkite į ledinį šaltą vandenį. Svogūnus pakepinkite svieste ir viską sudėkite į trintuvą kartu su žirneliais ir sutrinkite, pagardinkite druska ir alyvuogių aliejumi.
4. Dėkite į lėkštę marinuotos strimelės, žirnelių kremo, moliūgų raviolių. Pagardinkite alyvuogių aliejumi. Galite patiekti su juoda duona.