Ingredientai
- 400 g jautienos nugarinės
- Alyvuogių aliejaus
- Čiobrelio
- Rozmarino
PAGARDAI
- Sauja jūros druskos
- Sauja pipirų
- 2-3 valgomieji šaukštai sojos padažo
- Sauja pakepintų traiškytų lazdyno riešutų
1. Jautieną prieš kepant pamarinuokite su alyvuogių aliejumi, čiobreliu, rozmarinu. Dėkite kepti į keramikinę kepsninę „Big Green Egg“ ant grotelių (200°C) ir nuolat tepkite aliejumi, kuriame marinavote mėsą. Kepkite apie 12 minučių arba iki norimo iškepimo lygio. Iškepę palikite pailsėti apie 5 minutes, supjaustykite.
2. Greta mėsos gabalėlių patiekite pagardus – druską, pipirus, sojos padažą, lazdyno riešutus. Ragaukite su kiekvienu pagardu atskirai ar keliais kartu. Galiausiai, paragaukite su visais pagardais.
Patarimas: Šis patiekalas skirtas dalintis, keptą mėsą draugų kompanija gali ragauti su vis skirtingais pagardais, juos maišyti ir derinti, galiausiai paragauti su visais ir po to aptarti, kaip kam labiausiai patiko.