Ingredientai
- 1 aštuonkojo
- Juodųjų pipirų
- Lauro lapų
GRILL DARŽOVĖMS
- 4 vidutinio dydžio morkos
- Saujos voveraičių
- Alyvuogių aliejaus
- Mėgstamų prieskoninių žolelių
- Druskos, pipirų
PASTARNOKŲ PIURĖ
- 2 vidutinio dydžio pastarnokų
- Pieno
- Arbatinis šaukštelis sviesto
- Druskos
SPANGUOLĖMS
- Gera sauja spanguolių
- 100 g. cukraus
- 100 ml vandens
1. Pirmiausia aštuonkojį išvirkite. Įdėkite jį į vandenį, užvirkite, tada vandenį nupilkite, pripilkite švaraus šalto vandens ir virkite apie valandą įdėję juodųjų pipirų ir lauro lapų. Svarbiausia, nedėkite druskos, nes aštuonkojis pats iš savęs yra sūrokas.
2. Išvirusį aštuonkojį pamarinuokite su alyvuogių aliejumi ir kepkite keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“ ant grotelių apie 4 minutes (200°C arba kiek aukštesnėje temperatūroje).
3. Žalias morkas šiek tiek paskrudinkite griliuje ant grotelių. Tada dar šiltas pamarinuokite su alyvuogių aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais (morkos gerai prisigers visų prieskonių) ir vėl pakepkite griliuje, kol suminkštės.
4. Voveraites pamarinuokite su alyvuogių aliejumi, druska ir pakepkite griliuje ant grotelių.
5. Paruoškite pastarnokų piure. Pastarnokus nuvalykite ir išvirkite piene, kol suminkštės. Nukoškite pieną, pastarnokus sudėkite į trintuvą ir trindami po truputį pilkite pieną iki norimo tirštumo piure. Pagardinkite šaukšteliu sviesto, druska.
6. Paruoškite spanguoles. Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, atvėsinkite jį ir sudėkite šviežias spanguoles. Palikite jas 4-5 valandoms.
7. Į lėkštę dėkite aštuonkojo, morkų, voveraičių, šalia – pastarnokų piure, papuoškite ir pagardinkite spanguolėmis.