Ingredientai
- 320 g ėrienos šonkaulių
- 280 g ėriuko kumpio
- Panko džiūvėsėlių
- Petražolių
- 100 g šparagų
PADAŽUI
- 1 kg jautienos kaulų
- 1-2 dideli svogūnai
- 1-2 morkos
- Saliero gumbo
- Pomidorų pastos
- Sviesto
BULVIŲ KROKETAMS
- 200 g bulvių košės
- 25 g panko džiūvesėlių
- 20 g petražolių
- 20 g parmezano sūrio
- Šaukštas sviesto
- 1 kiaušinio
- Žiupsnelis druskos
TOPINAMBŲ TYREI
- 200 g topinambų
- 200 ml pieno
- Šaukšto sviesto
- Žiupsnelio druskos
1. Iš anksto paruoškite padažą. Apkepkite jautienos kaulus iki 180°C įkaitintoje keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“ su keraminiu ConvEGGtor beveik iki juodumo (apie vieną valandą). Tada kaulus užpilkite vandeniu, supjaustykite morkas, salierą ir svogūną ir lėtai virkite apie 5 valandas. Tada viską nukoškite, įdėkite pomidorų pastos, sviesto ir lėtai virkite, kol padažas sutirštės.
2. Ėriuko šonkaulius ir kumpį kepkite ant grotelių keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“ iki norimo kepimo lygio, pabarstykite druska ir pipirais. Iškepusį ėriuko kumpį aptepkite paruoštu padažu ir išvoliokite džiūvėsiuose su kapotomis petražolėmis.
3. Šparagus nuvalykite, apkepkite ant grotelių kepsninėje ir pasūdykite.
4. Paruoškite bulvių kroketus. Bulvių košę pertrinkite su druska, sudėkite sukapotas petražoles, parmezaną, sviestą ir viską gerai sumaišykite. Iš gautos masės suformuokite nedidelius rutuliukus. Juos apvoliokite kiaušinio ir panko džiūvesėlių mišinyje ir kepkite aliejuje 180°C temperatūroje.
5. Paruoškite topinambų tyrę. Topinambus nuvalykite ir išvirkite piene. Nukoškite, bet pieno neišpilkite, įdėkite sviesto, druskos ir sutrinkite į tyrę. Jei bus per tiršta, įpilkite nuo virimo likusio pieno.
6. Į lėkštę dėkite keptų šonkaulių, kumpio, po keletą bulvių kroketų ir šparagų, topinambų tyrės, pagardinkite padažu. Bulvių kroketus, padažą ir tyrę, kad neatauštų, galite šildyti puode kepsninėje.