Deivydas šį šokoladinį pyragą vadina pavojingu, nes visi kiti šokoladiniai pyragai, paragavus tokio, jūsų draugams nublanks, ir mintyse jie nuolat lauks jūsiškio:)
Ingredientai
- 300 g mažiausiai 70 proc. juodo šokolado
- 300 g sviesto
- 100 g riešutų sviesto
- 300 g kiaušinių trynių
- 300 g rudojo cukraus
- 450 g kiaušinių baltymų
1. Šokoladą, sviestą ir riešutų sviestą pamažu išlydykite iki vientisos masės. Neperkaitinkite.
2. Iki putlios masės išplakite kiaušinio trynus (geriausia naudokite pasterizuotus arba iš patikimo pardavėjo) ir rudąjį cukrų.
3. Kiaušinių baltymus (taip pat geriausia pasterizuotus) išplakite iki beveik standžios masės.
4. Šokolado ir sviesto masę lengvai sumaišykite su trynių ir cukraus mase.
5. Kiaušinio baltymus atsargiai įmaišykite į paruoštą masę.
6. Pusę gautos pyrago masės atidėkite ir padėkite į šaldytuvą. Kitą masės dalį kepkite skardoje (pilkite maždaug 3-4 cm storio) iki 170 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. ir atvėsinkite.
7. Ant atvėsintos pyrago sudėkite likusią masę iš šaldytuvo ir visą pyragą dėkite į šaldytuvą mažiausiai 10 valandų.
8. Pyragą skaninkite norimais priedais – šviežiomis uogomis, jų tyrėmis, riešutais, smulkintais sausainiais ar morengais.
Desertas pavojingas, nes bičiulis, paragavęs šio šokoladinio pyrago, visus kitus laikys tiesiog šokoladiniais pyragais, o mintyje lauks jūsiškio!