Gardūs kukuliai, kuriems labiausiai tiks maltos elnienos ir kiaulienos mišinys.
Ingredientai
- 300 g maltos elnienos
- 300 g maltos kiaulienos
- 1 nedidelis kiaušinis
- Valgomasis šaukštas lydytų anties riebalų
- 1-2 riekės juodos duonos
- Keli griežinėlai pančetos (itališkas kumpio vyniotinis)
TROŠKINIMUI:
- 200 ml elnienos sultinio
- 30 ml sojos padažo
- 30 ml teryaki padažo
- 1 šakelė šviežios mėtos
1. Maltą elnieną sumaišykite su kiauliena, kiaušiniu ir lydytuose anties riebaluose mirkyta juoda duona. Jei anties riebalų neturite, galite pakeisti rapsų aliejumi.
Viską gerai sumaišykite ir formuokite norimo dydžio kukuliukus.
2. Sumaišykite troškinimui skirtus ingredientus. Elnienos sultinį galite paruošti iš elnienos kaulų, panaudoti jau paruošą patikimo bičiulio arba pakeisti į jautienos ar vištienos sultinį. Elnienos kukuliukus dėkite į mišinį troškinimui ir troškinkite iki norimo paruošimo būdo.
3. Iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje 20 min. padžiovinkite plonai pjaustytą ir smulkiai sukapotą pančetą. Ja apibarstykite paruoštus kukulius.
4. Patiekite su mėgstamu garnyru.