OTAS SU DARŽOVĖMIS

OTAS SU DARŽOVĖMIS

Ingredientai

  • 500 – 600 g oto file
  • 20 žirnių ankščių
  • 8 šaukštų žalių ar šaldytų žirnelių
  • 4 nedidelių šalotinių svogūnų
  • 16-20 vyšninių pomidorų
  • 2 portabelo grybų
  • Žaliosios citrinos sulčių
  • Granato sėklų
  • Čiobrelių
  • Druskos, pipirų

 

MOLIŪGŲ TYREI
  • Pusės sviestinio moliūgo
  • 1 šalotinio svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas sviesto
  • 100 g balto vyno
  • Grietinėlės

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Žuvį supjaustykite gabalėliais, vidutiniškai įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite. Įdėję žuvį laukite, kol apskrus viena pusė, tada apverskite ir kitą pusę kepkite 1 minutę. Pagardinkite čiobreliu, druska ir pipirais, žaliųjų citrinų sultimis.

2. Visas daržoves pakepkite svieste, svogūną ir grybus prieš tai supjaustykite.

3. Pagaminkite moliūgų tyrę. Nulupkite ir supjaustykite moliūgą, svogūną, česnaką ir viską apkepkite svieste, kol suminkštės. Įpilkite vyną, jį nugarinkite ir įpilkite grietinėlės (kad masė nebūtų per tiršta ar per skysta) bei baikite troškinti moliūgą. Viską sutrinkite trintuvu.

4. Į lėkštę dėkite po gabalėlį žuvies, moliūgų tyrės, keptų daržovių ir pabarstykite granatų sėklomis.

Back
SHARE

OTAS SU DARŽOVĖMIS