Šis pavasariškas patiekalas puikiai tiks Velykų stalui pakeisti „netikrą zuikį”, o įvairūs daržovių garnyrai leis kiekvienam svečiui susikurti vis kitokį unikalų derinį ir patiekalą. Tokį patiekalą draugams galėsite paruošti ir bet kuria kita proga.
Ingredientai
- 4 vilkešeriai ar kitos mėgstamos žuvys
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus
POMIDORAMS
- 300 g vyšninių pomidorų su šakelėmis
- 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
- 1 česnakas
- Šlakelis raudonojo vyno acto
- Žiupsnis rudojo cukraus
- Žiupsnis peletrūno
- Druskos, pipirų
ŽIRNELIAMS
- 200 g žaliųjų žirnelių su ankštimis
- Valgomasis šaukštas sviesto
- Žiupsnelis raudonėlio
KUKURŪZAMS
- 4 kukurūzų burbuolės
- Valgomasis šaukštas sviesto
- Žiupsnis tarkuoto mėgstamo kietojo sūrio
- Druskos
RIDIKĖLIAMS
- Ryšulėlio ridikėlių
- Krapų
- Šlakelio chereso acto
1. Vilkešerį ar kitą mėgstamą žuvį, įtrinkite druska bei alyvuogių aliejumi. Ją kepkite ant griliaus penkias minutes. Tada paruoškite skirtingus pavasariškus garnyrus.
2. Paruoškite pomidorus. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, dėkite pusiau perpjautą česnaką, jį apskrudinkite. Tuomet dėkite vyšninius pomidorus su šakele bei smulkintus pomidorus savose ruduoju cukrumi, druska, pipirais bei peletrūnais.
3. Paruoškite blanširuotus žirnelius. Pasiruoškite šalto vandens su ledukais. Pirmiausia žirnelius dėkite į verdantį vandenį dviems minutėms. Tada iškart perkelkite į dubenį su ledukais. Taip išlaikysime ryškią žirnelių spalvą bei išsaugosite vitaminus. Žirnelius gardinkite sviestu ir raudonėliais.
4. Paruoškite kukurūzus. Apvirkite kukurūzų burbuoles 2 minutes, tada juos dėkite ant grilio ir leiskite maloniai apskrusti iš visų pusių. Šviežiai nuo grilio nuimtus kukurūzus aptepkite sviestu, apibarstykite mėgstamu kietuoju sūriu ar tiesiog pagardinkite jūros druska.
5.Paruoškite ridikėlius – gerai nupjaukite, bet nenupjaukite lapelių ir kotelių – taip jie taps puikia ryškia dekoracija. Perpjaukite ridikėlius per pusę, pagardinkite tradiciškai – krapais, o grietinę galite pakeisti chereso actu.