Humuso užkandis, kuris puikiai tiks su su šviežių daržovių pagaliukais ar duonele vakaro pradžiai.
Ingredientai
- 400 g avinžirnių skardinėse
- 4 česnakų
- Pusės aitriosios paprikos
- Saujelė petražolių
- 1 indelis tahini pastos
- 1 laimas
- Arbatinis šaukštelis kumino
- Arbatinis šaukštelis druskos
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva
1. Avinžirnius sumaišykite su česnaku, aitriąja paprika bei petražolėmis. Viską sutrinkite trintuvu. Geriausia naudokite virtuvinį kombainą. Trinkite tol, kol gausite vientisą masę.
2. Tuomet dėkite tahini pastą, išspauskite laimo sultis, suberkite kuminą bei druską.
3. Trinkite vėl, kol konsistencija įgaus vientisą masę. Jeigu per tiršta, įpilkite šiek tiek skysčio iš skardinių.
4. Humusą puoškite avinžirniais, petražolėmis, sezamo sėklomis, gausiai pilkite aliejaus.
Avinžirnius skardinėse galite keisti ir nevirtais. Juos reiktų mirkyti bent 6 valandas, tuomet pavirti dar apie 3 valandas. Tuomet juos nusausinkite ir viską darykite kaip aprašyta aukščiau.