Šios salotos pačiam virtuvės šefui primena pavasarinį mišką – kai dar kai kur yra sniego, kai kur pernykščių lapų, o greta jau dygsta nauji augalai ir skleidžiasi žaluma.
Ingredientai
- 1 brokolio
- 150 g rikotos sūrio
- 3-4 ridikėliai
- Burokėlių, topinambų traškučių
- 1 orkaitėje keptas burokas
- Sezamų sėklų aliejaus
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Pipirų
1. Brokolio šakeles (šiam receptui geriausiai tiks kuo jaunesni brokoliai) 30 sekundžių apvirkite ir sumerkite į ledinį vandenį.
2. Buroką su lupena gerai nušveiskite kempinėle, įtrinkite alyvuogių aliejumi, subadykite šakute, pabarstykite druska ir iškepkite orkaitėje. Atvėsusį supjaustykite skiltelėmis.
3. Lėkštės ar dubenėlio dugną dosniai ištepkite rikotos sūriu, pagardinkite sezamų aliejumi ir pabarstykite jūros druska. Ant viršaus dėkite kepto buroko skilteles, brokolio šakeles, perpus perpjautus ridikėlius, pagardinkite burokėlių ir topinambų traškučiais. Juos galite tiesiog įsigyti parduotuvėje.