KARAMELIZUOTAS HUMUSAS

KARAMELIZUOTAS HUMUSAS

Šiek tiek egzotiško skonio užkandis, kurio saldumą atsveria granatų sėklų rūgštumas, o įvairiausi priedai, su kuriais jį galima ragauti, atveria kelia kulinariniams eksperimentams.

Ingredientai

Humusui
  • 1 stiklinė virtų avinžirnių su virimo skysčiu
  • (arba 1 skardinė konservuotų su skysčiu)
  • 1 valgomasis šaukštas sezamų pastos
  • 1 šaukštelis kario
  • Žiupsnelis malto kumino
  • Žiupsnelis druskos
    1.  
       
       

 

Pagardinimui
  • Rudojo cukraus
  • Granatų sėklų

 

Kiek:4-8 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Visus humusui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą ir gerai sumalkite iki vientisos masės.

2. Tirštumą reguliuokite įpildami skysčio nuo avinžirnių.

3. Sudėkite humusą į dailų indelį, viršų pabarstykite storesniu rudojo cukraus sluoksniu ir pakaitinkite karamelizatoriumi, kol cukrus pavirs ruda plutele. Viršų dar galite pabarstyti granatų sėklomis.

Šį užkandį galima ragauti su įvairiausiais priedais: morkų, cukinijų ar kitų daržovių juostelėmis, kynvos, kukurūzų traškučiais.
Back
SHARE

KARAMELIZUOTAS HUMUSAS