Šiek tiek egzotiško skonio užkandis, kurio saldumą atsveria granatų sėklų rūgštumas, o įvairiausi priedai, su kuriais jį galima ragauti, atveria kelia kulinariniams eksperimentams.
Ingredientai
Humusui
- 1 stiklinė virtų avinžirnių su virimo skysčiu
- (arba 1 skardinė konservuotų su skysčiu)
- 1 valgomasis šaukštas sezamų pastos
- 1 šaukštelis kario
- Žiupsnelis malto kumino
- Žiupsnelis druskos
Pagardinimui
- Rudojo cukraus
- Granatų sėklų
Kiek:4-8 žmonėmsSudėtingumas:lengva
1. Visus humusui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą ir gerai sumalkite iki vientisos masės.
2. Tirštumą reguliuokite įpildami skysčio nuo avinžirnių.
3. Sudėkite humusą į dailų indelį, viršų pabarstykite storesniu rudojo cukraus sluoksniu ir pakaitinkite karamelizatoriumi, kol cukrus pavirs ruda plutele. Viršų dar galite pabarstyti granatų sėklomis.
Šį užkandį galima ragauti su įvairiausiais priedais: morkų, cukinijų ar kitų daržovių juostelėmis, kynvos, kukurūzų traškučiais.