Pieno pudingas

Pieno pudingas

Šis desertas pareikalaus šiek tiek pastangų ir kantrybės, tačiau ant stalo atrodys ypač efektingai. Jei norite paprastesnio varianto, gaminkite tik pudingą ir ledus. O daugus nustebinkite lengvai pagaminamu, tačiau neįprastai skambančiu kmynų cukrumi.

Ingredientai

PUDINGUI
  • 0,5 l pieno
  • 15 g agar – agar miltelių
  • 110 g cukraus
  • 4 g druskos

 

ABRIKOSŲ BRENDŽIO ŽELEI
  • 100 g abrikosų brendžio
  • 100 g vandens
  • 1,5 g agar-agar miltelių
    1.  

 

KMYNŲ LEDAMS
  • 6 g kmynų
  • 125 g pieno
  • 125 g grietinėlės
  • 60 g cukraus
  • 70 g kiaušinių trynių
  • 100 g cukraus cukraus pudrai

 

VANDENS BISKVITUI
  • Vandens
  • Miltų
    1.  
       
       
       
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:sudėtinga

1. Paruoškite pudingą. Visus jam skirtus ingredientus užvirinkite kartu, supilkite į indą ir atvėsinkite, kol sustings. Sustingusį pudingą permalkite trintuvu iki vientisos masės, jei reikia, maldami įpilkite dar šiek tiek pieno.

2. Paruoškite kmynų ledus. Išplakite kiaušinio trynius su cukrumi iki baltumo. Pieną su grietinėle užvirkite su kmynais, nukoškite. Išplaktą trynių masę užplikykite kmynų pienu ir viską užšaldykite. Likusius kmynus užpilkite cukrumi ir išdžiovinkite, tada smulkiai sumalkite trintuvu – gausite kmynų cukrų.

3. Paruoškite abrikosų brendžio želę. Pusė brendžio užkaitinkite su vandeniu ir agar-agar milteliais, užvirus įmaišykite likusį brendį ir atvėsinkite. Sustingusią želę smulkiai sukapokite.

4. Paruoškite vandens biskvitą. Miltus sumaišykite su vandeniu, kol tešla lengvai kris. Šiuo mišiniu teptuku nutepkite silikoninius kepimo kilimėlius ir kepkite iki 140 C° įkaitintoje orkaitėje 5 minutes su vėjeliu ir 2 minutes be vėjelio.

5. Serviruokite desertą. Dėkite pudingo, ledų, želės, dekoruokite biskvito gabalėliais, juos pabarstykite kmynų cukrumi.

Back
SHARE

Pieno pudingas