Ingredientai
- 400 g sterko file
- Grietinėlės
- 1 morkos
- 4 vidutinio dydžio pastarnokų
- 50 g sviesto
- Žiupsnio krapų
- Juodos duonos
1. Pagaminkite sterko slėgtainį. Sterko file dalį (papilvę) be odos nuimkite ir gerai sumalkite su šiek tiek grietinėles, pagardinkite druska ir pipirais ir pertrinkite per sietelį, kad neliktų kaulų. Kepimo formą išklokite maistine plėvele, ant jos dėkite likusią sterko file dalį su oda (oda žemyn), ant viršaus plonu sluoksniu sudėkite sutrintą žuvį. Galite įdėti ir sluoksnį iš trumpai apvirtos morkos. Viską kepkite orkaitėje 80°C temperatūroje, kol žuvies slėgtainis pasieks 65°C laipsnių vidinę temperatūrą.
2. Pastarnokų šaknis nuvalykite, susmulkinkite ir virkite vandenyje, kol visiškai suminkštės. Nukoškite, dėkite druskos, pusę valgomojo šaukšto sviesto ir viską sutrinkite į piure.
3. Į lėkštę dėkite po gabalėlį atvėsinto sterko žlėgtainio, riekę juodos duonos (ją galite pakepinti svieste) ir pastarnokų piure, papuoškite krapų šakele.