Ingredientai
- Apie 1 kg midijų ir moliuskų
- 4-8 vnt. jūrų šukučių
- Mėgstamo vyno
ČILI ALIEJUI
- 200 ml alyvuogių aliejaus
- Čili pipiro
PELETRŪNO ALIEJUI
- 200 ml alyvuogių aliejaus
- 30 g šviežio peletrūno
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva
1. Midijas ir jūrų šukutes apipilkite vynu ir kepkite keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“ 200°C temperatūroje ant grotelių apie 5 minutes.
2. Paruoškite čili aliejų: alyvuogių aliejų sumaišykite su smulkiai kapotu čili pipiru, leiskite pastovėti valandą.
3. Paruoškite peletrūno aliejų: alyvuogių aliejų sumaišykite su peletrūnu ir užvirinkite iki 60°C, atvėsinkite ir leiskite pastovėti valandą.
4. Keptas midijas ir jūrų šukutes patiekite su paruoštais aliejais.