Midijos, moliuskai ir šukutės ant griliaus

Midijos, moliuskai ir šukutės ant griliaus

Ingredientai

  • Apie 1 kg midijų ir moliuskų
  • 4-8 vnt. jūrų šukučių
  • Mėgstamo vyno
    1.  

 

ČILI ALIEJUI
  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • Čili pipiro

 

PELETRŪNO ALIEJUI
  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 g šviežio peletrūno

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Midijas ir jūrų šukutes apipilkite vynu ir kepkite keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“ 200°C temperatūroje ant grotelių apie 5 minutes.

2. Paruoškite čili aliejų: alyvuogių aliejų sumaišykite su smulkiai kapotu čili pipiru, leiskite pastovėti valandą.

3. Paruoškite peletrūno aliejų: alyvuogių aliejų sumaišykite su peletrūnu ir užvirinkite iki 60°C, atvėsinkite ir leiskite pastovėti valandą.

4. Keptas midijas ir jūrų šukutes patiekite su paruoštais aliejais.

Back
SHARE

Midijos, moliuskai ir šukutės ant griliaus