Ingredientai
KALAKUTIENAI
- 0,5 kg kalakutienos file
- Kelios saujos špinatų lapų
- Druskos, pipirų
MORKŲ-ŠALTALANKIŲ KREMUI
- 300 g morkų
- 100 g šaltalankio uogų
- 20 g sviesto
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- Druskos, pipirų
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva
1. Kalakutienos file plonai išmuškite tarp maistinių plėvelių ir suvyniokite į suktinuką su špinatų lapais. Virkite garuose apie 15 minučių.
2. Smulkiai supjaustykite morkas, jas apkepkite su sviestu ir sudėkite šaltalankių uogas. Užpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite. Po to viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, o cukrus atsvers šaltalankio rūgštumą.
3. Patiekite kalakutieną su kremu, galite pridėti apvirtų ir lengvai marinuotų mažų burokėlių.
Špinatų lapus galima pakeisti bet kokiu kitu įdaru, pavyzdžiui, špinatų lapais su rikotos ar bet kokiu kitu sūriu.