Ingredientai
- 1 kg besėklio arbūzo
- 2 trumpavaisių agurkų
- 1 jelapeno pipiro
- 1 geltonosios paprikos
- 1 raudonosios paprikos
- Pusės raudonojo svogūno
- Pusės žaliosios citrinos
- Mėtų, bazilikų lapelių
PAPUOŠIMUI
- melionų, arbūzų, papajų rutuliukų
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva
1. Arbūzą supjaustykite gabalėliais (jei naudojate arbūzą su sėklomis, jas pašalinkite). Agurkus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Išimkite paprikų sėklas, jas supjaustykite.
2. Arbūzą, agurkus, paprikas, svogūną ir pipirą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Įpilkite žaliosios citrinos sultis. Gautą gaspačio dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 2 valandas iki patiekimo. Prieš patiekdami dar kartą išmaišykite.
3. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, pagardinkite mėtų ir bazilikų lapeliais, papuoškite išskobtais arbūzo, meliono ar papajos rutuliukais.