#3 Kaip pagaminti tobulą klasikinę vakarienę

#3 Kaip pagaminti tobulą klasikinę vakarienę

Honoratos skambučio sulaukiau pačią pirmąją dieną, tik paleidęs „52 kartus“ į gyvenimą. Netruko prabėgti kelios savaitės ir susitikome mano studijoje. Ji – nešina maisto dėžėmis, aš – vis dar siurbdamas byrantį smėlį nuo lentų, kurių specialiai šiai fotosesijai ieškodamas savaitgalį su šeima nusibeldžiau iki pat vėjuotos ir lietingos žiemiškos Smiltynės.

Beje, smagi detalė – atvažiavę į pajūrį ieškoti TŲ lentų fotosesijai, vakare užsukome į „Žuvinę“, kur nuo lentynos paėmiau pirmą pasitaikiusį žurnalą. Tai buvo 2005 (!) metų „Geras skonis“ ir jame atsiverčiau… taip, būtent Honoratos Lyndo receptus. Nerealu buvo padirbėti su tokio lygio virtuvės šefe, kuri šioje srityje sukasi jau tokį ilgą laiką ir išlieka aukštumoje – tarptautinių gastronomijos konkursų ji yra laimėjusi tiek, kad sunku ir suskaičiuoti.

Paprastai maisto fotografijoje nemėgstu kartoti to, ką panašaus jaus esu daręs. Nebent… jei žinau, kad galiu dar geriau:) Tad su šia fotosesija ir jos idėja, kaip pateikti maistą, buvo įdomu grįžti į pačią pradžią – tai, nuo ko iš esmės pradėjau fotografuoti maistą ir pabandyti tai padaryti dar geriau. Atmosferai ir nuotaikai sukurti šioje fotosesijoje puikiai tiko unikalūs rankų darbų Agnės Kondrataitės indai ir mūsų draugų „Skandiamo“ taurės.

Šilta ir jauki atmosfera su Honoratos Lyndo klasikinių patiekalų interpretacijomis – tokį derinį jums siūlau šį savaitgalį.

#3
Fotografija, idėja, stilius: Robertas Daskevičius, I4U studio
Receptai: Honorata Lyndo
Stalo dekoras: Agnės Kondrataitės keramika, Skandiamo

#3 karto receptai

Lašiša su avokadais – klasikinis derinys, tačiau jei jį dar pagardintumėte braškėmis? Švelnus ir intriguojantis užkandis gero vakaro pradžiai, kurį pagaminsite paprastai ir lengvai. Ingredientai TARTARUI 100 g lašišos file …

Retai kas nemėgsta keptos antienos. Šiam keptos anties krūtinėles receptui naujų skonių suteiks paprastai pagaminamas morkų – apelsinų kremas, juodieji lęšiai ir tikras atradimas lietuviškos žiemos metu – pastarnokai. Ingredientai …

Klasikinis kokteilis su šviežiomis laimo sultimis, kurį galėsite paruošti ir anksto ir laikyti šaldiklyje. Atėjus svečiams beliks išimti ir ragauti. Ingredientai 240 ml natūralių laimo sulčių (apie 5-6 laimai) 120 …

Paskutinis vakaro akordas – drėgnas šokoladinis pyragas, vadinamasis “brownie”, su gaiviu mėtų padažu, ledais ir uogomis. Mmmm – galima nusikąsti liežuvį. Ingredientai ŠOKOLADINIAM BROWNIE 100 g šokolado 120 g sviesto …

Back
SHARE

#3 Kaip pagaminti tobulą klasikinę vakarienę