#21 Skonių spalvos

#21 Skonių spalvos

Jau pirmojo susitikimo su virtuvės šefu Matu Paulinu žinojau, kad į kartas su juo sujungs skonius ir spalvas. Idėja su maistu ir įvairiausių atspalvių spalvotais pieštukais mano galvoje sukosi jau senokai, o naujojo Kauno restorano „Numan” virtuvės šefas ir jo maisto koncepcija pasirodė būtent tas, kuriam ši idėja tiks labiausiai. Neklydau. Matas entuziastingai palaikė idėją ir iš pirmojo susitikimo išsinešiau visą ranka jo braižytą planą, kaip ir kokius patiekalus prie kurių spalvų derinsime.

Kaip pagrindą pasirinkome pagrindines spalvų sistemos RGB spalvas – raudoną, žalią, mėlyną ir visų trijų spalvų maksimalias reikšmes atitinkančią baltą bei jos tonus, einant link juodos. O tada priderinome maistą. Taip gimė grafiška, spalvinga, dramatiško apšvietimo dar viena netikėta mano „52 kartų” fotosesija.

Taigi, šį kartą – apie skonius ir jų spalvas tiems, kurie virtuvėje nori palypėti vienu laipteliu aukštyn. Mato patiekalų receptai puikiai tiks virtuvės gurmanams, ieškantiems naujų idėjų ir norintiems kažką restoraniško pritaikyti namuose. Tiems, kurie nori atrasti naujų maisto gamybos paslapčių, o prie svečių stalo sulaukti susižavėjimo šūksnių ir daug klausimų, o kaip tai padarei?

#21
Fotografija Robertas Daskevičius, I4U studio
Receptai: Matas Paulinas, restorano „Numan” virtuvės šefas

#21 karto receptai

Gaivus ir lengvas užkandis, kuriam pagamintą specialų aliejų galėsite pritaikyti ir kitiems patiekalams. Ingredientai 4 šviežių šukučių Cukraus Druskos Kelių šviežių agurkų   ALIEJUI 400 g meškinio česnako, laiškinių svogūnų …

Ypatingai paruoštas burokėlis nustebins sodriu skoniu ir tekstūra. Tiesa, tokiam patiekalui pagaminti prireiks nemažai kantrybės. Ingredientai Vidutinio dydžio burokėlis 1 kg burokėlių sultims Čiobrelio Apelsininės medetkos Citrininės verbenos     …

Sulčių kokteilis, gardinamas aromatiniu aliejumi, kurį galėsite pasiruošti patys. Ingredientai 100 ml žalių obuolių sulčių 35 ml morkų sulčių 15 ml saliero gumbo sulčių 5 ml laimo sulčių 2 ml …

Duonos ledų su pagardais, kuriuos gaminant pasitelkiama molekulinė virtuvė, namuose pagaminti nepavyks. Tačiau tokių galite paskanauti restorane „Numan“:)

Back
SHARE

#21 Skonių spalvos