LT | Change Language: ENG

Kepto ožkos sūrio užkandis

Šiam paprastai pagaminamam užkandžiui netikėto skonio suteiks marinuoti anyžiniai – cinamoniniai svogūnai. Juos vėliau galėsite naudoti kaip pagardą ir prie kitų patiekalų. Paruošus svogūnus, beliks orkaitėje apkepti bagetę su ožkos sūriu ir užkandis bus beveik paruoštas.

Ingredientai

    Užkepto ožkos sūrio brusketos
  • 1 prancūziškas batonas
  • 180 g apvalaus ožkos sūrio
  • sauja jaunų špinatų
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 gerai prinokęs avokadas
    1.  
       

 

Anyžiniai raudonieji svogūnai
  • 3 vidutinio dydžio raudonieji svogūnai
  • 100 ml vandens
  • 70 ml balzamiko acto
  • 4 žvaigždiniai anyžiai
  • 2 cinamono lazdelės
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • keli lauro lapai
  • pipirų, druskos
Kiek:4 žmonėms Sudėtingumas:lengva

 
1. Iš vakaro arba bent prieš kelias valandas prieš susirenkant svečiams paruoškite marinuotus anyžinius – cinamoninius svogūnus. Raudonąjį svogūną supjaustykite stambesnėmis skiltelėmis (svogūną pjaukite per pusę ir tada dalinkite į maždaug šešias dalis). Atskirai užvirinkite vandenį kartu su balzaminiu actu, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, įmeskite žvaigždinį anyžių, cinamono lazdeles ir lauro lapus. Vandeniui su prieskoniais užvirus jį užpilkite ant pjaustytų svogūnų, uždenkite maistine plėvele ir palikite parai ar bent kelioms valandoms šaldytuve.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Prancūzišką batoną pjaukite per pusę išilgai ir laužkite į 3–4 dalis. Ožkos sūrį supjaustykite pusės centimetro riekelėmis, dėkite ant batono, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje ant grotelių apie 10 minučių.

3. Iškepusius sumuštinius dėkite į lėkštę, pagardinkite marinuotais svogūnais. Jų negailėkite. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir marinatu nuo svogūnų. Užkandį dar galite pagardinti jaunais špinatais ar kitais žalumynais. Pabarstykite druska ir pipirais.

4. Patiekite su supjaustytu grūstų pipirų ir druskos mišinyje apvoliotu avokadu.

Jei nespėjote marinuotų svogūnų paruošti iš vakaro, subėrę svogūnus į vandenį juos šiek tiek pavirkite. Taip svogūnai greičiau išsimarinuos.
Atgal
DALINTIS

Kepto ožkos sūrio užkandis