Lašiša su meliono tyre

Lašiša su meliono tyre

Lašiša, kurią išvirti žemoje temperatūroje galite naudodamiesi maisto termometru arba keliais paprastais šefo patarimais. O pagardinsite ją gaiviu neįprastu garnyru iš melionio ir citrusinių vaisių.

Ingredientai

LAŠIŠAI
  • 600 g lašišos file
  • 400 g druskos
  • 4 tarkuotų greipfruto žievelių
    1.  
       
       

 

MELIONO TYREI
  • 300 g meliono
  • 6 g agar-agar miltelių

 

GARNYRUI
  • 80 g agurkų
  • 40 g ridikėlių
  • Citrusinių vaisių: laimo, citrinos, greipfruto, apelsino
  • 10 g burokėlių lapų
  • 320 g salotų „Pak choi”
  • 10 ml aliejaus
  • 20 g sviesto

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:vidutinis

1. Paruoškite lašišą. File atskirkite nuo odos, supjaustykite į keturias porcijas ir 25 minutėms įdėkite į druskos ir greipfruto žievelės mišinį, po to nuplaukite šaltu vandeniu, tvirtai suvyniokite į maistinę plėvelę ir virkite apie 70 °C temperatūroje apie 10 minučių (neužvirkite ir neleiskite vandeniui kunkuliuoti, jeigu matote, kad tuoj virs – mažinkite kaitrą).

2. Paruoškite garnyrą. Gerai įkaitinkite keptuvę ir iš vienos pusės kepkite perpjautą salotą „Pak choi“, kol pradės karamelizuotis. Citrusinius vaisius supjaustykite skiltelėmis, išskobkite agurkų rutuliukus, supjaustykite ridikėlius.

3. Paruoškite meliono tyrę. Trintuvu sutrinkite melioną, užvirinkite agaro miltelius su vandeniu, viską sumaišykite. Kai sustings, dar kartą kartą sutrinkite trintuvu.

4. Serviruokite patiekalą. Dėkite į lėkštę po gabalėlį lašišos, melionio tyrės, paruošto garnyro.

Jei norite ypatingesnio patiekalo, galite pagaminti ir šalia patiekti traškią lašišos odelę. Odelę, likusią nuo file, patepkite aliejumi, suspauskite tarp dviejų skardų ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškepus palikite atvėsti.

Patiekalui gaminti galite naudoti kario aliejų: sumaišykite įprastą aliejų su kario milteliais, pašildykite ir palikite kambario temperatūroje, po poros valandų nukoškite.

Back
SHARE

Lašiša su meliono tyre