Lašiša, kurią išvirti žemoje temperatūroje galite naudodamiesi maisto termometru arba keliais paprastais šefo patarimais. O pagardinsite ją gaiviu neįprastu garnyru iš melionio ir citrusinių vaisių.
Ingredientai
LAŠIŠAI
- 600 g lašišos file
- 400 g druskos
- 4 tarkuotų greipfruto žievelių
MELIONO TYREI
- 300 g meliono
- 6 g agar-agar miltelių
GARNYRUI
- 80 g agurkų
- 40 g ridikėlių
- Citrusinių vaisių: laimo, citrinos, greipfruto, apelsino
- 10 g burokėlių lapų
- 320 g salotų „Pak choi”
- 10 ml aliejaus
- 20 g sviesto
1. Paruoškite lašišą. File atskirkite nuo odos, supjaustykite į keturias porcijas ir 25 minutėms įdėkite į druskos ir greipfruto žievelės mišinį, po to nuplaukite šaltu vandeniu, tvirtai suvyniokite į maistinę plėvelę ir virkite apie 70 °C temperatūroje apie 10 minučių (neužvirkite ir neleiskite vandeniui kunkuliuoti, jeigu matote, kad tuoj virs – mažinkite kaitrą).
2. Paruoškite garnyrą. Gerai įkaitinkite keptuvę ir iš vienos pusės kepkite perpjautą salotą „Pak choi“, kol pradės karamelizuotis. Citrusinius vaisius supjaustykite skiltelėmis, išskobkite agurkų rutuliukus, supjaustykite ridikėlius.
3. Paruoškite meliono tyrę. Trintuvu sutrinkite melioną, užvirinkite agaro miltelius su vandeniu, viską sumaišykite. Kai sustings, dar kartą kartą sutrinkite trintuvu.
4. Serviruokite patiekalą. Dėkite į lėkštę po gabalėlį lašišos, melionio tyrės, paruošto garnyro.
Patiekalui gaminti galite naudoti kario aliejų: sumaišykite įprastą aliejų su kario milteliais, pašildykite ir palikite kambario temperatūroje, po poros valandų nukoškite.