Madlenos su pistacijomis

Madlenos su pistacijomis

Ingredientai

MADLENOMS
  • 60 g miltų
  • Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 55 g sviesto
  • 50 g pistacijų pastos
  • 10 g medaus
  • 10 g cukraus (galima rudojo)
  • 1 kiaušinio
  • 45 g balto cukraus

 

KARAMELEI
  • 380 g cukraus
  • 20 g gliukozės
  • 400 g 35 proc. riebumo grietinėlės
  • 290 g sviesto
  • 2 g vanilės
  • 4 g stambios druskos

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Prieš kepdami madlenas, jų specialią formą ištepkite kambario temperatūros sviestu ir įdėkite į šaldiklį.

2. Miltus persijokite į dubenį ir gerai išmaišykite su kepimo milteliais.

3. Ištirpdykite sviestą, į jį sudėkite pistacijų pastą, medų ir rudąjį cukrų.

4. Į maišytuvo indą dėkite kiaušinį ir 45 g cukraus ir maišykite pradžioje vidutiniu greičiu, po to – greitai, kol gerai išsiplaks. Į šią masę atsargiai supilkite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite. Tada supilkite ištirpdytą sviestą su kitais ingredientais ir išmaišykite mentele.

5. Supilstykite masę į madlenų formą ir įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

6. Kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iš formos madlenas išimkite dar šiltas.

7. Paruoškite karamelę. Užvirkite grietinėlę, gliukozę ir vanilę. Keptuvėje išlydykite cukrų, kol ims karamelizuotis. Supilkite karštą grietinėlę. Atvėsinti viską iki 40°C ir įmaišyti sviestą bei druską. Masę sutrinkite trintuvu ir atvėsinkite šaldytuve.

8. Madlenas apšlakstykite karamele.

Back
SHARE

Madlenos su pistacijomis