LT | Change Language: ENG

Bulvės su šonine ir voveraitėmis

Ingredientai

BULVIŲ MUSLINUI
  • 400 g bulvių
  • 150 g grietinėlės
  • 150 g sviesto
  • Žiupsnelis druskos

 

ŽOLELIŲ ALIEJUI
  • 25 g špinatų
  • 25 g krapų
  • 100 ml aliejaus
  • Žiupsnelis druskos

 

  • 120 g voveraičių
  • 80 g šalto rūkymo šoninės
  • Keleto žirnių daigų
  • Saujos gražgarsčių daigų

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Paruoškite bulvių musliną. Bulvės virkite vandenyje su druska. Išvirusias sutrinkite. Į prikaistuvį pilkite grietinėlę ir užkaitinkite, dėkite pertrintas bulves ir viską gerai išmaišykite. Tada po mažą gabaliuką sudėkite sviestą, pagardinkite druska.

2. Voveraites lengvai pakepinkite ant sviesto.

3. Šoninę sudėkite į skardą ant sviestinio popieriaus, iš viršaus prispauskite kita skarda ir kepkite iki 170°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Atvėsintą šoninę supjaustykite norimo dydžio formomis.

4. Paruoškite žolelių aliejų. Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir trinkite apie 10 minučių, kol aliejus įkais ir prisigers žolelių spalvos ir aromato. Masę perkoškite (geriausia, per kavos filtrą) ir galite laikyti šaldytuve ir kitiems patiekalams.

5. Į lėkštę dėkite bulvių muslino, apiberkite kepintomis voveraitėmis ir šoninės gabalėliais, pašlakstykite žolelių aliejumi, papuoškite žirnių ir gražgarsčių daigais.

Atgal
DALINTIS

Bulvės su šonine ir voveraitėmis