DARŽOVIŲ TRAŠKUČIAI

DARŽOVIŲ TRAŠKUČIAI

Užkandis, kurį lengvai pagaminsite namuose. Naujų skonių jam suteiks graikiškų riešutų ir avokadų padažai.

Ingredientai

  • Įvairių šakninių daržovių:
    burokėlių, morkų, pastarnokų, saldžios bulvės, salierų
  • Kale lapinio kopūsto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
    1.  

 

GRAIKIŠKŲ RIEŠUTŲ PADAŽUI
  • 120 g graikiškų riešutų
  • 15 g svogūno
  • 20 g saliero stiebo
  • 20 g morkų
  • 15 ml sojos padažo
  • Vandens (konsistencijai)
  • Druskos, pipirų
    1.  

 

AVOKADŲ PADAŽUI
  • 1 avokado
  • 1mažos skiltelės česnako
  • Žiupsnis kalendros
  • Žiupsnelis malto kumino
  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų, galma aitrios paprikos(dėl aitrumo)

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Daržoves labai plonai supjaustykite pjaustykle, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite jūros druska. Kale kopūsto lapus kruopščiai nuplaukite, išdžiovinkite, suplėšykite nedideliais gabalėliais ir taip pat šiek tiek apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska.

2. Kepkite iki 150-180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-20 minučių, priklausomai nuo daržovių ir orkaitės galingumo. Kepdami vis patikrinkite, ar daržovės jau tapo norimo traškumo. Kepkite neįjungę ventiliatoriaus, nes kitaip plonai supjaustytos daržovės (ypač kale kopūstai) ims skraidyti orkaitėje.

3. Paruoškite graikiškų riešutų padažą. Riešutus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite valandai. Smulkiai
supjaustykite svogūną, salierą ir morką. Mirkytus riešutus kartu su daržovėmis dėkite į smulkintuvą, pagardinkite druska, šviežiai maltasi pipirais, sojos padažu, įpilkite šlakelį vandens ir viską gerai susmulkinkite, kad padažas taptų norimo tirštumo.

4.Paruoškite avokadų padažą. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą ir smulkiai sutrinkite.

Back
SHARE

DARŽOVIŲ TRAŠKUČIAI