LT | Change Language: ENG

Aštuonkojis su chorizo dešra

Aštuonkojis su chorizo dešra

Ingredientai

  • 1 didelis aštuonkojis (apie 2,5 kg)
  • 12 vnt. mažų bulvyčių
  • 4 chorizo dešrelių
  • 8 mažų pomidoriukų
  • Laiškinio česnako
  • Aliejaus

 

SULTINIUI
  • 4 vidutinio dydžio morkos
  • 2-3 vidutiniai svogūnai
  • 2 galvutės česnako
  • 1 vidutinio dydžio saliero šaknis
  • 4 saliero stiebų
  • 10 juodųjų pipirų
  • 2-3 lauro lapai
  • 1 vidutinio dydžio pankolis
  • Žiupsnelio pankolio sėklų
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:vidutinis

1. Aštuonkojį, jei šaldytas, gerai atšildykite, nuplaukite po šaltu vandeniu.

2. Paruoškite daržoves sultiniui, kuriame virs aštuonkojis – jas visas stambiai supjaustykite, sudėkite į puodą kartu su aštuonkoju, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, kad aštuonkojis sultinyje lėtai virtų 2-3 valandas.

3. Išimkite aštuonkojį iš sultinio, duokite jam atvėsti ir patiekalui nupjaukite kojas palei galvą.

4. Su lupenomis išvirkite bulves.

5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite gabalėliais pjaustytas chorizo dešreles, pakepkite, kol pradės skirtis jų riebalai. Tada sudėkite virtas bulves. Kai jos sušils, dėkite aštuonkojo kojas ir truputį pakepkite (sušildykite). Baigiant kepti sudėkite perpus pjaustytus mažus pomidoriukus.

6. Patiekite lėkštėje, pagardinkite kapotu laiškiniu česnaku.

Maždaug 2,5 kg aštuonkojis nuvirs iki maždaug 700-800 gramų.
Norėdami patikrinti, ar aštuonkojis išvirė, įbeskite medinį smeigtuką į storiausią kojos vietą – jei jis lengvai sulys, aštuonkojis jau tinkamai paruoštas. Nepervirkite, nes tada nusilups aštuonkojo oda ir jis taps baltas.
Back
SHARE

Aštuonkojis su chorizo dešra