LT | Change Language: ENG

Triušienos suktinukai

Ingredientai

SUKTINUKAMS
  • Apie 1 kg nukaulintos triušienos mėsos (triušienos papilvė ir smulkūs gabaliukai)
  • Žiupsnis druskos
  • Juodų maltų pipirų
  • Šviežio čiobrelio
  • 200 g trumpai apvirtų morkų
  • 2 kiaušinių
  • 4 arbatinių šaukštelių keptų svogūnų
  • 120 ml grietinėlės
  • 120 g serano kumpio
  • 4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus

 

ŽIRNIŲ PIURĖ
  • 400 g žaliųjų žirnelių
  • Žiupsnis druskos
  • Juodų maltų pipirų
  • Saujos mėtų lapelių
  • Sviesto
    1.  

 

KEPTIEMS ŽIRNIAMS
  • 200 g žaliųjų žirnelių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Juodų maltų pipirų
  • Žirnelių daigų
    1.  

 

KEPTAI BULVEI
  • 120 g virtos bulvės
  • 120 g kataifi tešlos
  • Šaukšto miltų
  • 300 ml augalinio aliejaus
  • Druskos
  • Vandens

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: sudėtinga

1. Užmarinuokite triušieną su šviežių čiobrelių lapeliais, druska ir pipirais. Palaikykite 5-6 valandas. Triušienos smulkius gabaliukus sumalkite kartu su keptais svogūnais, dėkite kiaušinio plakinį, grietinėlę, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Triušienos papilvę ištieskite ant folijos lapo. Plonai ištepkite gautu faršu, uždėkite morkos juosteles ir dar kartą uždėkite faršo. Susukite į cilindro formos suktinuką. Virkite 30- 40 minučių. Išsukite iš folijos, apjuoskite serano kumpiu ir kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje 8 minutes.

2. Paruoškite žirnelių piurė. Žirnius virkite 10 minučių. Mėtos lapelius panardinkite į verdantį vandenį ir atvėsinkite. Virtus žirnius sumalkite kartu su mėtos lapeliais iki gražios vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais, sviestu.

3. Paruoškite žirnius. Apkepkite juos alyvuogių aliejuje, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

4. Virtas bulves supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Miltus ir druską užpilkite šlakeliu vandens, kad išeitų lietinių blynų konsistencijos masė. Bulvę pamerkite į gautą mišinį ir apjuoskite kataifi tešlos siūlais. Kepkite įkaitintame aliejuje apie 2 minutes, kol pagels tešla.

5. Sudėkite į lėkštę triušieną, žirnelių piurė, keptus žirnius, bulves ir papuoškite žirnių daigais.

Atgal
DALINTIS

Triušienos suktinukai