LT | Change Language: ENG

ANTIES KRŪTINĖLĖ SU ORZOTTO

ANTIES KRŪTINĖLĖ SU ORZOTTO

Anties krūtinėlė su netradiciniu perlinių kruopų risotto ir sodriu burokėlių padažu, kurį galite ruošti iš jau pagamintų sulčių arba patys jas išspausti.

Ingredientai

ANTIENAI
  • 4 anties krūtinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 1 l vandens
    1.  
       
       
       

 

PADAŽUI
  • 3 kg žalių burokėlių arba 1 l burokėlių sulčių
  • 1 valgomojo šaukšto medaus
  • Čiobrelio
    1.  
       
       
       

 

ORZOTTO
  • 400 g perlinių kruopų
  • 3 saliero stiebai
  • 100 g kieto brandinto sūrio
  • 200 ml grietinėlės
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 g kapotų petražolių
  • Druskos
    1.  

 

GARNYRUI
  • 2 porai
  • 100 g sviesto
    1.  
       
       
       
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:vidutinis

1. Paruoškite anties krūtinėlės. Įpjaukite odelę kryžmai keliose vietose. Sumaišykite vandenį su druska ir pamerkite anties krūtinėlės 2-3 valandoms. Po to krūtinėlės nusausinkite ir kepkite stipriai įkaitintoje keptuvėje apie 5 minutes iš kiekvienos pusės. Pirmiausia anties krūtinėlę į keptuvę dėkite odele į apačią.

2.Paruoškite padažą. Išspauskite šviežių burokėlių sultis arba supilkite litrą jau paruoštų sulčių į prikaistuvį ir garinkite, kol sulčių liks apie 100 mililitrų. Įdėkite šaukštą medaus, šiek tiek šviežio čiobrelio.

3. Paruoškite orzotto. Perlines kruopas užmerkite šaltame vandenyje kelioms valandoms, po to nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu. Išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias kruopas nukoškite. Saliero stiebus smulkiai supjaustykite ir šiek tiek pakepinkite alyvuogių aliejuje, supilkite grietinėlę, sudėkite perlines kruopas ir sūrį ir kaitinkite, kol sutirštės. Galiausiai pagardinkite kapotomis petražolėmis.

4. Ištirpinkite keptuvėje sviestą, supjaustykite baltą poro dalį norimo dydžio gabalėliais ir apie 20 minučių troškinkite svieste.

5. Serviruokite patiekalą: į lėkštę dėkite po anties krūtinėlę risotto, svieste troškinto poro ir pagardinkite burokėlių padažu.

Po 5 minutes iš kiekvienos pusės kepta anties krūtinėlė bus vidutiniškai iškepusi. Jei norite gerai iškepusios, kepkite po 7-8 minutes.
Back
SHARE

ANTIES KRŪTINĖLĖ SU ORZOTTO