Lašiša su avokadais – klasikinis derinys, tačiau jei jį dar pagardintumėte braškėmis? Švelnus ir intriguojantis užkandis gero vakaro pradžiai, kurį pagaminsite paprastai ir lengvai.
Ingredientai
TARTARUI
- 100 g lašišos file be odos ir kaulų
- Pusė avokado
- 2-3 braškės
- 50 g šviežio agurko
- 2 ridikėliai
- 10 g mėgstamų žalumynų: gražgarstės, burokėlių lapų, saulėgrąžų dai
PADAŽUI
- 30-40 ml citrinos sulčių
- Pusės arbatinio šaukštelio dižono garstyčių
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- Druskos, pipirų
ALYVUOGIŲ PUDRAI
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
1. Sumaišykite visus padažo ingredientus iki vientisos masės.
2. Lašišą, avokadą ir braškes supjaustykite kubeliais. Įdėkite kelis šaukštus padažo ir išmaišykite. Agurką ir ridikėlį supjaustykite plonais griežinėliais ir ant jų dėkite paruoštą tartarą. Papuoškite žalumynais ir užpilkite dar padažo. Pabarstykite alyvuogių pudra.
3. Paruoškite alyvuogių pudrą. Alyvuoges džiovinkite 60 ºC orkaitėje apie 8 valandas (kol visiškai išdžius). Sutrinkite smulkintuvu.
Patiekalą galite pagardinti plona skrudinta bagetės riekele. Gabalėlį bagetės pašaldykite kameroje, tada plonai supjaustykite ir paskrudinkite 180 ºC orkaitėje apie 3- 4 minutes.