LT | Change Language: ENG

Lašišos tartaras su braškėmis

Lašiša su avokadais – klasikinis derinys, tačiau jei jį dar pagardintumėte braškėmis? Švelnus ir intriguojantis užkandis gero vakaro pradžiai, kurį pagaminsite paprastai ir lengvai.

Ingredientai

TARTARUI
  • 100 g lašišos file be odos ir kaulų
  • Pusė avokado
  • 2-3 braškės
  • 50 g šviežio agurko
  • 2 ridikėliai
  • 10 g mėgstamų žalumynų: gražgarstės, burokėlių lapų, saulėgrąžų dai

 

PADAŽUI
  • 30-40 ml citrinos sulčių
  • Pusės arbatinio šaukštelio dižono garstyčių
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
    1.  

 

ALYVUOGIŲ PUDRAI
  • 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
    1.  
Kiek:2 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Sumaišykite visus padažo ingredientus iki vientisos masės.

2. Lašišą, avokadą ir braškes supjaustykite kubeliais. Įdėkite kelis šaukštus padažo ir išmaišykite. Agurką ir ridikėlį supjaustykite plonais griežinėliais ir ant jų dėkite paruoštą tartarą. Papuoškite žalumynais ir užpilkite dar padažo. Pabarstykite alyvuogių pudra.

3. Paruoškite alyvuogių pudrą. Alyvuoges džiovinkite 60 ºC orkaitėje apie 8 valandas (kol visiškai išdžius). Sutrinkite smulkintuvu.

Alyvuogių pudrą galite paruošti iš anksto. Ja galėsite gardinti ir įvairius kitokius patiekalus.

Patiekalą galite pagardinti plona skrudinta bagetės riekele. Gabalėlį bagetės pašaldykite kameroje, tada plonai supjaustykite ir paskrudinkite 180 ºC orkaitėje apie 3- 4 minutes.

Atgal
DALINTIS

Lašišos tartaras su braškėmis